Kissat

Lesyllä on tälläkin hetkellä useita kissoja etsimässä uutta kotia. Tarkkoja ikäarvioita emme voi löytökissoille antaa, joukossa on nuoria reilun vuoden ikäisiä kuin myös jo hieman enemmän elämää nähneitä kisuja. Löytyy sosiaalisia sylikissoja, hieman arempia ja ujompia yksilöitä ja kaikkea siltä väliltä.

Muistathan, että kissa tuo mukanaan myös vastuuta. Se pitää ajatella elämänkumppaniksi, jonka kanssa on oltava valmis viettämään jopa parikymmentä vuotta. Etukäteen on mietittävä, miten kissan hoito järjestetään esim. lomamatkojen aikana, tai miten jeläinlääkärikuluista selvitään.
Kissalta saa kuitenkin myös rakkautta, ja usein ne kiintyvät kovasti ihmisperheeseensä. Jokainen kissa on omanlaisensa yksilö, toinen ei saa paijauksesta tarpeekseen millään siinä kun toisesta ei ikinä tule sylikissaa.
Lesyltä luovutetut kissat ovat madotettuja, steriloituja/kastroituja, rokotettuja ja sirutettuja.

Adoptiohinnat 1.5.2022 alkaen ovat:
Aikuiset kissat:
– 1 kpl 180€
– 2 kpl samaan aikaan adoptoituna 300€
Pentukissat (alle 1v):
– 1 kpl 250€
– 2 kpl samaan aikaan adoptoituna 450€
(adoptiohinnat sisältävät aina vähintään kaksi madotusta, kaksi rokotusta, kastroinnin/steriloinnin, sirutuksen sekä sirun rekisteröinnin Turvasiru-palveluun)

Kissoja ei ikinä luovuteta vapaana ulkoileviksi.
Mikäli haluat tarjota kodin kissalle, käy täyttämässä kotiselvityksemme osoitteessa http://www.lesy.fi/kotiselvitys
 niin adoptiotiimimme ottaa sinuun yhteyttä sähköpostitse!

Kissoja pääsee katsomaan erikseen sovittavana ajankohtana.

ROBERTO
Roberto on kissaherra, joka kaipaa kovasti seuraa ja silityksiä. Tarkkaa ikäarviota siitä ei ole antaa, mutta olemukseltaan se on jo hieman enemmän elämää nähnyt. Roberto viihtyisi varmasti hyvin rauhallisessa kodissa ainoana kissana, huomion keskipisteenä.
Roberto on kastroitu, rokotettu kerran ja sirutettu,  tehosterokotus sisältyy adoptiohintaan.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläin nro 1832
KAAPO ON VARATTU
Kaapo on 5-vuotias poikakissa, joka rakastaa silittelyä ja huomiota. Se on leikkisä, ja erilaiset jahtaamisleikit ovat sen mieleen. Kaapolla on pitkä turkki, joka oli Lesylle tullessa päässyt pahasti takkuuntumaan. Turkin harjaamisen harjoittelu onkin otettava uudessa kodissa heti rutiiniksi.
Kaapo on luovutettu Lesylle vääriin paikkoihin pissaamisen vuoksi, mutta Lesyllä tätä ongelmaa ei ole ollut.
Kaapo on kastroitu, rokotettu kerran ja sirutettu, tehosterokotus sisältyy adoptiohintaan.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläin nro 1829
BAMBAM
Bambam on nuorehko poikakissa. Se vielä harjoittelee ihmisen kanssa elämistä, ja epävarmuus näkyy vaihtelevana käytöksenä. Yhtenä päivänä Bambam saattaa esimerkiksi ottaa namit kauniisti hoitajan kädestä, toisena päivänä se sähisee ja murisee eriön nurkassa. Bambamin uudelta kodilta vaaditaankin kissanlukutaitoa, kärsivällisyyttä ja rauhallisuutta kotiutusprosessin onnistumisen takaamiseksi.
Bambam on kastroitu, rokotettu kahdesti ja sirutettu.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläin nro 1790
KISU ON VARATTU
Kisu on sosiaalinen ja ihmisrakas tyttökissa. Se tykkää huomiosta ja silittelystä, mutta pieniin lapsiin se ei ole tottunut. Sen pitkä turkki kaipaa säännöllistä hoitoa, ja tämä vaatii vielä harjoittelua.
Kisu luovutetaan uuteen kotiin steriloituna, kahdesti rokotettuna ja sirutettuna.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläin nro 1839
BONBON ON VARATTU
Bonbon on luonteeltaan rauhallinen, arviolta alle 5-vuotias poikakissa. Se nauttii silityksistä suunnattomasti, vaikka aluksi saattaa hieman uusia ihmisiä arastellakin.
Bonbon kävi jo adoptiossa, mutta tuossa perheessä oli koira, jota Bonbon kovasti stressasi. Stressi ilmeni vääriin paikkoihin pissailuna. Bonbon on lähtöisin populaatiosta, joten sille voisi ajatella kaveriksi reipasta kissakaveria, se voi muuttaa myös ainoaksi kissaksi.
Bonbon on kastroitu, rokotettu kahdesti ja sirutettu.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläin nro 1783
IGO JA IVAR
Igo ja Ivar on puolivuotiaat veljekset, jotka etsivät mielellään yhteistä kotia. Pojat ovat hyvin leikkisiä, ja ne rakastavat erilaisia palloja. Myös laservalolelu saa ne liikkeelle.
Pojat ovat palautuneet Lesylle adoptiosta. Palautumisen syy oli vääriin paikkoihin pissailu, joka oli hyvin todennäköisesti stressireaktio johtuen perheen koirista. Lesyllä pissoja on löytynyt pehmikkeistä muutaman kerran. Pojille etsitäänkin nyt kotia, jolla olisi mahdollisuus ja tahtotila luoda stressitön elinympäristö näille ihanille ikiliikkujille.
Lesyllä Igo ja Ivar ovat viihtyneet muiden kissojen kanssa.
Igo ja Ivar on kastroitu, rokotettu kahdesti ja sirutettu.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläimet nro 1733 & 1734
IIRIS JA INKERI
Nämä arviolta 2-3 -vuotiaat tyttökissat ovat vielä arkoja, eivätkä mielellään päästä ihmistä kovin lähelle. Sekä Inkeri että Iiris ovat kuitenkin uteliaita, ne tarkkailevat ihmisen puuhia, ja niiden rohkeus lisääntyy selvästi koko ajan.
Iiriksellä ja Inkerillä on todettu kissojen herpes-virus. Se on asianmukaisesti lääkitty, mutta herpeksen oireet voivat joskus ilmaantua uudelleen esimerkiksi stressin seurauksena koska virus jää kissan elimistöön oireiden hävittyä. Oireet ovat silmätulehduksen ja nuhan kaltaiset, ne on kuitenkin hoidettavissa lääkkeellä.
Inkeri ja Iiris on steriloitu, rokotettu kerran ja sirutettu, tehosterokotus sisältyy adoptiohintaan.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläimet nro 1613 & 1614
PÄIVITYS 03/2022
Iiris ja Inkeri ovat kotihoidossa, ja rohkaistuneet siellä hieman. Ne eivät vielä anna silittää, mutta seurailevat ihmistä ja liikkuvat ympäri asuntoa.
KISSANPENTUJA
Meillä on nyt useampia eri ikäisiä pentueita, jotka tulevat vuorollaan kotia etsimään. Pentuja ei luovuteta yksin ennestään kissattomaan talouteen, eli tällaisessa tapauksessa tulee pennut adoptoida kaksin.
Kaikki Lesyltä luovutettavat pennut steriloidaan/kastroidaan, rokotetaan vähintään kerran ja sirutetaan ennen uuteen kotiin luovuttamista. Tehosterokotus sisältyy adoptiohintaan.
Emme luovuta kissoja vapaasti ulkoileviksi.
Mikäli olet aiemmin täyttänyt kotiselvityksemme, ja olet edelleen kiinnostunut kissanpennun/pentujen adoptiosta, lähetä sähköpostia osoitteeseen adoptiot@lesy.fi. Muussa tapauksessa käy täyttämässä kotiselvityksemme osoitteessa www.lesy.fi/kotiselvitys,  pyydämme sen kaikilta adoptiota suunnittelevilta.
Mikäli haluat tarjota kissalle kodin, täytä kotiselvityslomakkeemme (www.lesy.fi/kotiselvitys), niin otamme yhteyttä sinuun.