Kotihoito

Kotihoitajia tarvitaan kaikenlaisille eläimille sorkkaeläimistä kilpikonniin, mutta useimmiten kyse on kuitenkin koirista ja kissoista. Kotihoitajan tarkoitus on toimia sijaiskotina eläimelle, huolehtia sen tarpeista ja päivittäisestä hoidosta. Hoitopaikkaa tarvitsevat eläimet voivat olla esim. yhdistykselle luovutettuja, väliaikaista apua tarvitsevia tai erityistä hoitoa vaativia löytöeläimiä.

Kotihoitajaksi voi ryhtyä henkilö / perhe, jolla on halua auttaa, ja kotiolot sallivat vieraan eläimen sijoittamisen. Aikaisempi kokemus eläinten kanssa on suotavaa, mutta ei välttämätöntä. Jos kotona on jo omia lemmikkejä tulee arvioida etukäteen suvaitsevatko ne vierasta hoitolaista kotiinsa. Jokatapauksessa on hyvä varautua siihen, että hoitolaiselle on tarjottavissa turvallinen oma tila, eli eristysmahdollisuus muista eläimistä. Hoitolaisen on kuitenkin tarkoitus päästä kodinomaiseen hoitoon, joten sitä ei ole tarkoitus sulkea pitkäksi aikaa yksin minnekään.

KollinenHoitojakso voi olla eläimestä riippuen pitkäkin. Uutta kotia etsivä eläin voi viettää kotihoidossa puolikin vuotta, ennenkuin sopiva omistaja löytyy. Yhdistyksellä on kotihoitovastaavat, jotka käyvät tutustumassa tarjoamaasi hoitopaikkaan etukäteen, ja samalla käydään läpi kotihoito-ohjeistukset sekä sopimukset. Jokaisesta hoitoon tulevasta eläimestä tehdään oma hoitosopimus – sinulla on aina oikeus kieltäytyä ottamasta hoitolaista.

Hoitoeläimet ovat yhdistyksen vastuulla ja yhdistys huolehtii mahdolliset eläinlääkärikäynnit kuluineen. Yhdistys voi myös järjestää eläimelle ruoat ja muita tarvittavia tarvikkeita, mutta ei maksa hoidosta korvausta. Kotihoitovastaavat tekevät yhteistyötä hoitajien kanssa ja ovat aina tavoitettavissa. Kotihoitaja sitoutuu huolehtimaan eläimestä sovittujen ohjeiden mukaisesti.

Kotihoitajat tekevät kullanarvoista työtä auttaessaan eläinsuojeluyhdistystä!

Jos olet kiinnostunut toiminnasta ota meihin yhteyttä!
Yhteystiedot löytyvät tämän sivun alalaidasta.