Ajankohtaista

SYYSKOKOUSKUTSU 2021

Tervetuloa Lohjan eläinsuojeluyhdistyksen syyskokoukseen 30.11.2021 klo 18. Syyskokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat. Kokous järjestetään yhdistyksen löytöeläintalolla (Karstuntie 354, Lohja).

Kokouksessa valitaan toimihenkilöt vuodelle 2022, mm. yhdistyksen hallitus. Osa nykyisistä hallituksen jäsenistä on jälleen erovuorossa, ja toivoisimme saavamme mukaan tuoreita kasvoja. Hallituksessa pääset näkemään yhdistyksen toimintaa entistä lähempää, sekä vaikuttamaan yhdistyksen toimintaan. Aiempi kokemus hallitustyöskentelystä tai erityinen aktiivisuus Lesyssä eivät ole vaatimuksia, ainoastaan aito kiinnostus Lesyn kehittämistä kohtaan!

”Hallituksen varajäsenenä olen päässyt näkemään ja kokemaan miten paljon yhdistyksen pyörittämiseen kuuluu. ” -Raimo Närhi hallituksen varajäsen

Esityslista

1) kokouksen avaus

2) valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa

3) todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

4) hyväksytään kokouksen työjärjestys

5) vahvistetaan hallituksen laatima toimintasuunnitelma, talousarvio sekä jäsenmaksujen suuruus seuraavalle kalenterivuodelle

6) valitaan hallituksen puheenjohtaja, hallituksen varsinaiset jäsenet erovuorossa olevien tilalle ja varajäsenet, sekä määritellään, missä järjestyksessä varajäsenet nostetaan tarvittaessa varsinaisiksi jäseniksi.

7) valitaan yksi toiminnantarkastaja ja yksi varatoiminnantarkastaja seuraavalle tilikaudelle

8) valitaan tarvittaessa liitto- ym. kokousedustajat

9) käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat

Kutsu Lohjan eläinsuojeluyhdistys ry:n kevätkokoukseen

Lohjan eläinsuojeluyhdistys ry:n kevätkokous 2021 järjestetään koronatilanteen takia, väliaikaiseen poikkeamislakiin perustuen vasta elokuussa.

Aika: Ti 10.8.2021 klo 18-20.
Paikka: Teams-etäpalaveri, sekä Lesyn löytöeläintalo (Karstuntie 354, Lohja). Koronatilanteen vuoksi suosittelemme etäosallistumista. Linkki Teams-kokoukseen julkaistaan ennen kokousta osoitteessa www.lesy.fi/kokous

Asialista

 1. Kokouksen avaus
 2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa
 3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
 4. Hyväksytään kokouksen työjärjestys
 5. Esitellään tilinpäätös, vuosikertomus ja toiminnantarkastajan kertomus
 6. Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille
 7. Muut asiat

UUSI KIRPPISPAIKKA

Siilokirppiksen omistajien lähtiessä kohti uusia haasteita Lesy kiittää joustavasta ja antoisasta yhteistyöstä. Kun yksi ovi sulkeutuu,toinen avautuu –>

Lesy sai uuden ja upean tukijan Kirppuset itsepalvelukirpputorista Lohjan keskustasta, Sibeliuksenkatu1 (Latvalan vierestä). Paikkanro on 109 /lapuissa nro9. Kuten The Kirppis (paikkanro 107), myös Kirppuset tarjoaa Lesylle myyntipaikan vastikkeetta ja on näin tukemassa tätä tärkeää eläinsuojelutyötä. Suuret kiitokset molemmille fantastisille kirpputoreille <3

Pyrimme päivittämään molempien kirppisten myyntipaikkojen tuotteita Instagramiin lesyn_kirppis-tilille. Tämäkin on varsin uusi juttu! Aina emme kuitenkaan ehdi muulta elämältä kuvailemaan,joten kannattaa piipahdella kirppiksillä aarrejahdissa muutenkin 🙂

SYYSKOKOUSKUTSU

Lohjan eläinsuojeluyhdistys ry:n sääntömääräinen syyskokous järjestetään ke 2.12.2020 klo 18.00 yhdistyksen eläintalolla (Karstuntie 354, Lohja).

Poikkeamislain mukaisesti kokoukseen voi osallistua myös etäyhteyksin. Tarkempi kutsu, ohjeet esityslistoineen ja liitteineen lähetetään kaikille yhdistyksen jäsenille sähköpostitse. Jos et ole ilmoittanut yhdistykselle sähköpostiosoitettasi tai ole saanut kutsua sunnuntaihin mennessä, laitathan sähköpostia osoitteeseen lesy@lesy.fi .

Lämmin kiitos lahjoittajille ❤️
Nyt kuitenkin lakanavarastomme hipoo taas kattoa ja täkkejäkin on säkkitolkulla varastot pullollaan. Toistaiseksi emme siis pysty ottamaan niitä enää lisää!!!
Jos haluat tukea toimintaamme ja auttaa eläimiä tarvikelahjoituksin, voit muistaa karvatassuja esim. matolääkkeillä (esim. Axilur ja Mirrix), tekstiileistä tarvetta on nyt ainoastaan fleece-peitteille.

Hyvä Lohjan eläinsuojeluyhdistyksen jäsen,

Koronasta johtuneesta kokoontumisrajoitusten takia yhdistyksen kevätkokous jäi pitämättä säännöissä määriteltynä aikana. Nyt kun Suomen hallitus on keventänyt kokoontumisrajoituksia, on aika järjestää yhdistyksen kevätkokous.

Tervetuloa yhdistyksen kevätkokoukseen maanantaina 13.7. klo 18.

Kokous pidetään Lohjan eläinsuojeluyhdistyksen tiloissa osoitteessa Karstuntie 354, Lohja.

Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat.

Lesyn hallitus

Koronan vaikutus yhdistyksemme toimintaan:
Peruutamme avoimet ovet toistaiseksi, ilmoitamme niiden jatkumisesta myöhemmin. Myös yhdistyksen kevätkokous siirretään pidettäväksi myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.
Adoptiosta kiinnostuneet pääsevät edelleen tutustumaan eläimiin sovitusti. Näin pandemian aikana toivomme, että näihin tapaamisiin tulee vain maksimissaan kaksi ihmistä kerrallaan, ja mikäli tunnette flunssan oireita tai lähipiiriinne kuuluu joku virukselle altistunut, peruutatte tapaamisen kokonaan. Näin voimme vaikuttaa eläintemme hoitajien terveenä pysymiseen.
Lahjoituksia (eläinten ruuat ja tarvikkeet) saa edelleen tuoda terassillamme olevaan lahjoituslaatikkoon, tyhjennämme laatikon useita kertoja päivässä.
Kiitos kaikille, pysytään terveinä!

Hyvät Lesyn jäsenet – Se on uusi vuosi ja uudet kujeet!
Lesyn hallituksen puheenjohtajana jatkaa yhdistyksen nykyinen puheenjohtaja Pia Similä. Yhdistyksen hallitus täydentyi muutamalla uudella kasvolla, ja hallituksen kokoonpano vuodella 2020 on seuraava: Niina Gustafsson (varapj), Sonja Tossavainen (sihteeri), Julie Strandman, Sari Pietikäinen, Sanna Vainio ja Ninnu Perälä. Varajäseninä toimivat Minna Laurentz ja Salla Vaajakorpi.
Taannoisessa syyskokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat ja keskusteltiin lyhyesti muutamista yleisistä asioista. Jäsenmaksun suuruus vuodelle 2020 päätettiin pitää ennallaan 25 eurossa. Seuraava jäsenmaksulasku kilahtaa sähköpostiin alkuvuodesta. Muistuttelemme asiasta myös somessa.
Toiminnantarkastajaksi valittiin Elina Kukkasjärvi ja varatoiminnantarkastajaksi Janne Juvonen.
Terveisiä, toiveita, kysymyksiä ja ehdotuksia hallitukselle voi edelleen lähettää puheenjohtajan osoitteeseen puheenjohtaja@lesy.fi. Hallitus ilahtuu niin risuista kuin ruusuista!
Iloista ja eläimellistä loppuvuotta kaikille!

Lesy mukana Menneen ajan joulumarkkinoilla

Lesy on jälleen mukana Lohjan Menneen ajan joulumarkkinoilla 14. – 15.12.2019. Ahkerat vapaaehtoistonttumme ovat omin käsin tehneet myyntiin tuoteita niin lemmikeille kuin omistajillekin. Myynnissä myös painotuore Lesy-kalenteri 2020.

Kotikissa tyytyväiseksi -luento 4. joulukuuta

Voiko sisäkissa olla onnellinen? Millaiset ovat kissan keskeisimmät käyttäytymistarpeet?

Millaisia virikkeitä sisäkissalle tulisi tarjota? Näihin kysymyksiin vastaa luennollaan Kissanhoidon käsikirjan kirjoittaja Päivi Ylikorpi.

Tervetuloa Lohjan eläinsuojeluyhdistyksen järjestämälle yleisöluennolle 4.12.2019 toimintakeskus Harjulaan klo 18-20. Sisäänpääsymaksu Lesyn jäseniltä 4€ ja ei-jäseniltä 8€ (alle 18 vuotiaat 4€). Paikan päällä myytävänä Päivin Kissanhoidon käsikirja edullisella tarjoushinnalla 25 € (normaalisti 38,50) sekä Lesyn 2020 seinäkalenteri ja muuta pientä.

Vain käteismaksu mahdollinen, joten muista varata käteistä mukaan.

Tapahtuman FB-sivu

Lesy mukana Lohjan Menneen ajan Joulumarkkinoilla

Lesy on tänäkin vuonna mukana Lohjan keskiaikaisellan kirkonmäellä järjestettävillä Menneen ajan joulumarkkinoilla. Löydät meidät kojusta 3. Kojullamme on myynnissä vapaaehtoisten tekemiä erilaisia käsitöitä, sekä yhdistyksemme kalenteri vuodelle 2020.

Lue lisää tapahtuman nettisivulta http://www.menneenajanjoulumarkkinat.fi

SYYSKOKOUSKUTSU

Lohjan eläinsuojeluyhdistys ry
Karstuntie 354
08450 Lohja 13.11.2019
lesy@lesy.fi
045 604 1818

Aika 20.11.2019 klo 18.00
Paikka Löytöeläintalo, Karstuntie 354, Lohja
Järjestelyt Tarjolla kahvia/teetä ja pullaa
Asiat Säännöissä mainitut asiat.

Esityslista:

 • Kokouksen avaus
 • Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa, ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa
 • Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
 • Hyväksytään kokouksen työjärjestys
 • Vahvistetaan hallituksen laatima toimintasuunnitelma, talousarvio, sekä jäsenmaksujen suuruus vuodelle 2020
 • Valitaan hallituksen puheenjohtaja, hallituksen varsinaiset jäsenet erovuorossa olevien tilalle ja varajäsenet. Lisäksi määritellään, missä järjestyksessä varajäsenet nostetaan tarvittaessa varsinaisiksi jäseniksi
 • Valitaan yksi toiminnantarkastaja ja yksi varatoiminnantarkastaja tilikaudelle 2020
 • Kokouksen päättäminen

DingDingDing!
Lesy iloisena ilmoittaa uudesta tukijasta: Janin Osto- ja myyntiliike Lohjan Mäntynummella, Kirjastopolku 2.

Janin Osto- ja myyntiliikkeestä löydät Lesyn tuotteet yhdestä hyllystä myyntinumerolla 121 (silloin tällöin myös tauluja yms. isompaa tavaraa ripoteltuna sinne tänne,mutta myyntinro aina 121). Hyllyn reunassa Lesylle tuttuun tapaan infolaput 
————
Muistattehan myös muut tukijamme:
Virkkalan kirppis Maksjoelta/ Maksjoentie 11 , entisen Maksjoen päiväkodin tilat. Paikka nro 66. Virkkalan kirppis on painottunut eläintarvikkeisiin eniten näistä viidestä paikasta,mutta pöydästä löytyy paljon myös muuta kivaa.

Osto-ja myyntiliike Virkkalan Vileeni Virkkalasta /Virkkalantie 2. Myyntinumerolla 538 löytyy mm. kodin sekalaista tarviketta ja koristetta.

Siilo kirppis Lohjan Asemalta/ Mäntynummentie 1. Paikka nro 76. Tarjolla sekalaista peruskirpputorituotetta.

The Kirppis Keskilohjalta / Karjalankatu 10. Paikka nro 107.
Vaatteita joka lähtöön ja peruskirppistuotteita.

Suuri kiitos kaikille yrityksille kallisarvoisesta tuesta ja tietysti myös teille hyvä yleisö, kun käytte ostoksilla  Jokaisesta myyntipisteestä tuotto käytetään lyhentämättömänä löytöeläintalon eläinten hyväksi !
————
Jos haluat tukea meitä lahjoittamalla kirpputorille myytävää, otathan yhteyttä sähköpostilla lesy@lesy.fi.
Itsepalvelukirpputorit tai osto-ja myyntiliikkeet eivät voi vastaanottaa lahjoituksia, eikä itse voi viedä hyllyihin myytäviä,vaan hinnoittelu tapahtuu Lesyn kautta (näin mm. myyntipaikat pysyvät kohtuullisen siisteinä).

Alla kuva Janin Osto- ja myyntiliikkeen hyllystä,jonne on tulossa pikapuoliin täydennystä.

Tervetuloa kaikki jäsenet Lohjan eläinsuojeluyhdistys ry:n KEVÄTKOKOUKSEEN. Kokous pidetään 16.5.2019 klo 18.00 yhdistyksen eläintalolla osoitteessa Karstuntie 354, Lohja. Kokouksessa käsitellään sääntömääräisesti vuoden 2018 toimintakertomus ja tilinpäätös sekä päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä.
Kokouksen yhteydessä kahvitarjoilu.

Lohjalla 8.5.2019
Pia Similä
puheenjohtaja

Uusi itsepalvelukirpputori The Kirppis mukaan tukijaksi!

Löytöeläintalolle tulevien eläinten hyvinvoinnin takaaminen on jatkuvaa puurtamista,joka vaatii omat kulunsa,mutta myös palkitsee tekijöitä onnellisilla lopuilla. Kulujen kattamiseksi Lesyllä järjestetään varainhankintaa mm. itsepalvelukirpputorien muodossa. Iloksemme voimme tiedottaa,että uudeksi tukijaksi The Kirppiksen (Karjalankatu 10).  The Kirppis on liittynyt kolmen muun itsepalvelukirpputorin ryhmään, jotka tarjoavat Lesylle vastikkeetta myyntipöydän yrityksessään. Suuri kiitos tuesta!

Lesyn myyntipöytiä löytyy nyt The Kirppikseltä nro 107, Siilo kirppikseltä nro 76, Virkkalan kirppikseltä nro 66 sekä osto- ja myyntiliike Virkkalan Vileenistä myyntinro 538.  ”Tue toimintaamme”-osiosta löytyy lisää kirpputoritoiminnasta.

Lesyn hallitus on tehnyt kokouksessaan 3.4.2019 päätöksen eläinten adoptiohintojen korottamisesta.
Maksun korotuksen perusteena on yleinen kustannusten nousu.
Haluamme korostaa, että Lesy ei tee adoptiohinnoilla voittoa, ja adoptiomaksuilla katetaan vain osa aiheutuneista eläinlääkärikuluista. Eläinlääkärikulut muodostavat merkittävän osan Lesyn budjetista – kissaa kohden kulut kohoavat helposti jopa 200 euroon, joissain tapauksissa jopa huomattavasti korkeammalle.
Lesyn arvoihin ja politiikkaan kuuluu kaikkien hoidettavissa olevien eläimien hoito. Toisilla hoito on akuuttien vaivojen, kuten haavojen tai vaikkapa hammasongelmien hoitoa, ja joissain tapauksissa hoidetaan liikuntaelimistön tai esimerkiksi sydänperäisiä ongelmia. Keräämme jatkuvasti varoja eläinlääkäribudjettiin voidaksemme tarjota eläimille niiden ansaitseman eläinlääkinnällisen hoidon. Toivomme ymmärrystä päätökseen nostaa adoptiohintoja.

Uudet adoptiohinnat 1.6.2019 alkaen ovat:

Aikuiset kissat:
– 1 kpl 120€
– 2 kpl samaan aikaan adoptoituna 200€
Pentukissat (alle 1v):
– 1 kpl 200€
– 2 kpl samaan aikaan adoptoituna 340€
(adoptiohinnat sisältävät aina vähintään kaksi madotusta, kaksi rokotusta, kastroinnin/steriloinnin, sirutuksen sekä sirun rekisteröinnin Turvasiru-palveluun)

Kanit:
– 50€
(sis. rokotuksen, sirutuksen sekä sirun rekisteröinnin Turvasiru-palveluun)

Muut eläimet (esim. koirat):
– hinta määritellään erikseen eläimelle tehtyjen eläinlääkäritoimenpiteiden ja muiden kustannusten mukaan.

Lisätiedot: puheenjohtaja@lesy.fi

TIISTAINA 8.1.2019 klo 18-20 LUENTO KOIRIEN LIHASHUOLLOSTA JA RUOKINNASTA

Luennoitsijat Tiina Mäkinen, Koirapalvelu HuippuKunto ja Liisa Peltonen, Vet Agro Luento soveltuu niin koti- kuin urheilukoirien omistajille. Lisäksi tietoa Lesyn toiminnasta ja vapaaehtoistyöstä. Hinta sisältää luennon ja pienen kahvitarjoilun: Lesyn jäsenille 4 € ja muille 10 €. Koko hinta menee lyhentämättömänä eläinten hyvinvointiin! Paikalla arpajaiset ja myynnissä Lesyn tuotteita. Vain käteinen käy! Osoite Meriturva, Rajapartiokaari 6, Lohja Lisätietoja lesy@lesy.fi

AVOIMET OVET

Kohta alkaa uusi vuosi, ja sen myötä myös uudet kujeet.
Vuoden ensimmäiset AVOIMET OVET on torstaina 3.1. klo 18-20, toivottavasti nähdään silloin!
Jatkossa avoimet ovet pidetään joka kuukauden 1. torstai klo 18-20.
Avoimissa ovissa voi ainakin katsella kissoja, keskustella esim. adoptioista, jäsenyydestä ja muusta yhdistyksen toiminnasta, tehdä löytöjä eläintarvikekirppiksellä ja juoda kupposen kahvia.
Mikäli haluat tuoda tuliaisia, kurkkaa viitteellinen puutelista talollamme tarvittavista tavaroista kuvan alapuolelta.
Seuraavat avoimet ovet vuonna 2019 pidetään torstaisin (kellonaika aina klo 18-20) 7.2., 7.3., 4.4., 2.5., 6.6., 4.7., 1.8., 5.9., 3.10., 7.11. ja 5.12.
Eläimen adoptiota suunnittelevien kanssa sovitaan varsinaiset eläimeen tutustumisajat avointen ovien ulkopuolelle.

Tarvikelista (tammikuu)
– kissojen laadukas märkäruoka, sekä aikuisille että pennuille (esim. Carny, Vom Feimstein, Pure Natural yms.)
– paakkuuntuva kissanhiekka (esim. Compact Care, Everclean)
– puupohjainen paakkuuntuva kissanhiekka (esim. cat’s best öko plus)
– matolääkkeet (Mirrix, Axilur, Drontal, Flubenol)
– jätesäkit (75l, 150l)
– fleecepeittoja
– wc-paperi, talouspaperi
– kertakäyttöiset kengänsuojat
– käsidesi
– tiskiharjoja

Sääntömääräinen syyskokous 5.11.2018

Aika                                     5.11.2018 klo 18.00

Paikka                                 Löytöeläintalo, Karstuntie 354, Lohja

Järjestelyt                           Tarjoilut: Kahvia/teetä ja pullaa

Asiat                                    Säännöissä mainitut asiat.

Esityslista

1) kokouksen avaus

2) valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi  pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa

3) todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

4) hyväksytään kokouksen työjärjestys

5) vahvistetaan hallituksen laatima toimintasuunnitelma, talousarvio sekä jäsenmaksujen suuruus seuraavalle kalenterivuodelle

6) valitaan hallituksen puheenjohtaja, hallituksen varsinaiset jäsenet erovuorossa olevien tilalle ja varajäsenet, sekä määritellään, missä järjestyksessä varajäsenet nostetaan tarvittaessa varsinaiseksi jäseniksi.

7) valitaan yksi toiminnantarkastaja ja yksi varatoiminnantarkastaja seuraavalle tilikaudelle

8) valitaan tarvittaessa liitto- ym. kokousedustajat

9) käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat

Terveisin
Lesyn hallitus

Löytöeläintalon toiminta on muuttanut

Löytöeläintalon toiminta on lauantaina 25.8.18 muuttanut entiseen Hiiden kouluun osoitteessa Karstuntie 354, Lohja.

Tiedotamme avajaisten ajankohtasta ja avoimien ovien jatkumisesta myöhemmin.

Lesyn löytää edustettuna syksyn tapahtumista:

Menneen ajan Joulumarkkinat 15.-16.12.

___________________________________________________________________________________________________

Vanhat ajankohtaiset löydät arkistosta