Kissat

Lesyllä on tälläkin hetkellä useita kissoja etsimässä uutta kotia. Tarkkoja ikäarvioita emme voi löytökissoille antaa, joukossa on nuoria reilun vuoden ikäisiä kuin myös jo hieman enemmän elämää nähneitä kisuja. Löytyy sosiaalisia sylikissoja, hieman arempia ja ujompia yksilöitä ja kaikkea siltä väliltä.

Muistathan, että kissa tuo mukanaan myös vastuuta. Se pitää ajatella elämänkumppaniksi, jonka kanssa on oltava valmis viettämään jopa parikymmentä vuotta. Etukäteen on mietittävä, miten kissan hoito järjestetään esim. lomamatkojen aikana, tai miten jeläinlääkärikuluista selvitään.
Kissalta saa kuitenkin myös rakkautta, ja usein ne kiintyvät kovasti ihmisperheeseensä. Jokainen kissa on omanlaisensa yksilö, toinen ei saa paijauksesta tarpeekseen millään siinä kun toisesta ei ikinä tule sylikissaa.
Lesyltä luovutetut kissat ovat madotettuja, steriloituja/kastroituja, rokotettuja ja sirutettuja. Kulukorvaus aikuisesta kissasta on 120 eur (kaksi aikuista samaan aikaan adoptoituina 200€) ja pennusta 200 eur (kaksi pentua samaan aikaan adoptoituina 340€),  tällä maksulla katamme kissan eläinlääkärikuluja. Kissoja ei ikinä luovuteta vapaana ulkoileviksi.
Mikäli haluat tarjota kodin kissalle, käy täyttämässä kotiselvityksemme osoitteessa http://www.lesy.fi/kotiselvitys
 niin adoptiotiimimme ottaa sinuun yhteyttä sähköpostitse!

Kissoja pääsee katsomaan erikseen sovittavana ajankohtana.

Meillä on tällä hetkellä useampia pentueita, joissa on eri-ikäisiä pentuja. Osa pennuista on tullut Lesylle niin pienenä että ne ovat jo tottuneet ihmiseen ja käsittelyyn, osan kohdalla kesyyntyminen ja ihmisen läsnäoloon tottuminen vie hieman enemmän aikaa.
Muistathan, että kissa tuo aina mukanaan myös vastuuta. Ihan pienikin pentu pitää ajatella elämänkumppaniksi, jonka kanssa on oltava valmis viettämään jopa parikymmentä vuotta. Etukäteen on mietittävä, miten kissan hoito järjestetään esim. lomamatkojen aikana, tai miten eläinlääkärikuluista selvitään.
Kissalta saa kuitenkin myös rakkautta, ja usein ne kiintyvät kovasti ihmisperheeseensä. Jokainen kissa on aina omanlaisensa yksilö, toinen ei saa paijauksesta tarpeekseen millään siinä kun toisesta ei ikinä tule sylikissaa.
Lesyltä luovutetut pennut ovat madotettuja, steriloituja/kastroituja, rokotettuja ja sirutettuja, myös tehosterokote sisältyy adoptiohintaan. Pennut steriloidaan aikaisintaan 13 viikon iässä, tällöin luovutusikä on vähintään 14 viikkoa.
Pentukissan adoptiomaksu on 200€ (kaksi pentua samaan aikaan adoptoituina 340€), tällä maksulla katamme kissan eläinlääkärikuluja. Kissoja ei ikinä luovuteta vapaana ulkoileviksi.
Emme myöskään luovuta alle vuoden ikäisiä kissoja yksin ennestään eläimettömään talouteen kuin erityisen painavasta syystä, eli tälläisessä tapauksessa tulee adoptoijan harkita kahden pennun adoptoimista samaan aikaan.
Mikäli haluat tarjota kodin pennulle tai kahdelle, käy täyttämässä kotiselvityksemme osoitteessa http://www.lesy.fi/kotiselvitys niin adoptiotiimimme ottaa sinuun yhteyttä sähköpostitse!

KARKKI ON ALUSTAVASTI VARATTU
Kohta vuoden täyttävä ja jo 10 kuukautta Lesyllä asustanut Karkki etsii omaa kärsivällistä ja rauhallista kotia, josta jo löytyisi kissakaveri tai kaksi.
Kotihoidossa asuva Karkki (tyttö) on edelleen hieman epäluuloinen ihmisen suhteen. Se tulee kuitenkin jo päivittäin hoitajan viereen saadakseen namia, jonka se uskaltautuu juuri ja juuri ottamaan sormenpäistä. Se tulee myös haistelemaan sormenpäätä vaikkei herkkuja olisikaan tarjolla.
Karkki on tottunut koiriin, muttei ole luonut niihin minkäänlaista suhdetta missään vaiheessa.
Se sopii kotiin, jossa on kissa tai useampikin kissakaveri, niiden kanssa Karkki tykkää elää hiljaiseloa.
Karkki luovutetaan steriloituna, kahdesti rokotettuna ja sirutettuna.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläin nro 839

TAUNO
Tauno on nuori, vielä melko arahko poikakissa. Se uskaltaa tulla nameja hakemaan jo melkein kädestä asti, mutta muuten sitä ei pääse lähestymään. Tauno on hyvin puhelias kissa, joka maukuu kovasti, hyvää juttuseuraa siis.
Tauno on kastroitu, rokotettu kertaalleen ja sirutettu, tehosterokotus sisältyy adoptiohintaan.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläin nro 995

Edit. Tauno stressaa oloaan Lesyn tiloissa muiden kissojen kanssa kovasti, ja sille on pysyvän kodin lisäksi haussa myös kotihoitopaikka! Mikäli olisit kiinnostunut kotihoitopaikan tarjoamisesta, ota yhteyttä adoptiot@lesy.fi.

LOUHI ON VARATTU
Tässä olisi tarjolla paljon rakkautta pienessä paketissa. Louhi rakastaa ihmisiä ja huomiota. Rakastaa se ruokaakin, ehkä jopa enemmän kuin ihmisiä. Sillä on aina nälkä, mutta ruuan kadottua parempiin suihin rapsutukset kelpaavat, aina.
Louhi sairastaa kilpirauhasen liikatoimintaa. Tämä tarkoittaa loppuelämän lääkitystä, tarkkaa ruokavaliota ja säännöllisiä verikokeita. Louhi on kuitenkin hyvin mallikelpoinen eläinlääkärin asiakas, ja verikokeet on saatu otettua hyvin helposti. Lääkkeetkin katoavat tuosta vain parempiin suihin.
Louhi on steriloitu, rokotettu kahdesti ja sirutettu.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläin nro 999

LIRU ON VARATTU
Liru on seurasta pitävä tyttökissa, joka pyytää silityksiä kauniisti maukumalla. Joskus silitykset ovat kuitenkin liikaa, tai ihminen tekee sen Lirun mielestä väärällä tavalla, ja silloin se saattaa räpsäistä kynsillä varoitukseksi.
Liru on steriloitu, rokotettu kertaalleen ja sirutettu, tehosterokotus sisältyy adoptiohintaan.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläin nro 1017

SISSI
Tämä noin 12-vuotias kissarouva etsii loppuelämän kotia. Sissi on hyvin sosiaalinen ja ihmisrakas, ja sillä on paljon sanottavaa. Sissillä on hyvin persoonallinen keskusteluääni, jota se käyttää hyvin mielellään.
Autossa matkustamisesta Sissi ei oikein välitä, eli reissukissaksi siitä ei ole.
Sissi on steriloitu, rokotettu ja sirutettu.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläin nro 993

 MACHO ON VARATTU
Tässä olisi tarjolla runsaasti miehistä komeutta. Macho on veikeä ja leikkisä kissa, joka nauttii huomiosta ja silittelystä, ja se myös kertoo huomiontarpeestaan kovaäänisesti.
Macho luovutetaan lapsettomaan kotiin, koska se saattaa joskus puraista silittelijäänsä kovastikin.
Macho on kastroitu, rokotettu ja sirutettu.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläin nro 941
Edit. Kotihoitopaikassa Macho on osoittautunut leikkisäksi kissaksi, eikä puremista ole enää esiintynyt.
 LOHTU
Lohtu on reilun vuoden ikäinen ihastuttava tyttö vailla omaa kotia. Sen tulevassa kodissa ei voi asustaa ihmislapsia Lohdun reaktiivisuuden takia. Se antaa silittää itseään ja jopa kantaa sylissä, mutta sillä on myös ikävä tapa puraista tai raapaista yhtäkkiä ilman syytä. Se vaatiikin paljon ymmärrystä ja positiivista koulutusta oppiakseen pois huonosta tavastaan.
Lohtu on steriloitu, rokotettu ja sirutettu.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläin nro 944

 
 VIIRU JA EMÄNTÄ
Nämä rouvat ovat asustanut Lesyllä alkukesästä asti. Mukana tulleet pennut on kunnialla kasvatettu, ja nyt olisi aika Emännän ja Viirun löytää oma koti.
Alun aroista kissoista on tullut jo vähän enemmän seurallisia. Viirua saa silittää kun se tulee itse huomiota hakemaan, ja Emäntäkin sietää jo ihmisen läheisyyttä. Nameja ovat molemmat oppineet kerjäämään.
Emäntä selvästi tukeutuu Viiruun ja saa sen rohkeudesta hieman voimaa itselleenkin, joten kissoille etsitään yhteistä kotia.
Emännällä ja Viirulla on todettu mykoplasma, joka on lääkitty eläinlääkärin ohjeistuksen mukaan.
Molemmat kissat on steriloitu, rokotettu ja sirutettu.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläimet nro 812 ja 818
 KIRRI ON VARATTU
Omaa kotia etsii kesällä 2018 syntynyt
Kirri-tyttö. Se oli pentueensa ujoin ja varautunein, mutta nyt sisarusten muutettua uuteen kotiin on Kirristä kuoriutunut leikkisä sylikissa. Se muuttaisi mieluusti seurallisen kissan kaveriksi, ei välttämättä kovin pienten lasten kanssa kuitenkaan.
Kirri on sairastanut kalikiviruksen (feline calicivirus, FCV). Se on kissoilla esiintyvä erilaisia tulehdusoireita aiheuttava flunssavirus. Kalikin vuoksi Kirrin huolenpitoon kuuluu säännölliset rokotukset sekä vuosittaiset hammastarkastukset. Kotona mahdollisesti ennestään olevalla kissalla tulee myös olla rokotussuoja ajantasalla.
Kirri on steriloitu, rokotettu ja sirutettu.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläin nro 833
POSSE
Posse on arahko kissa, joka etsii kotia jossa sen rauhallista luonnetta ymmärretään. Kotihoidossa Posse on löytänyt hyvän tarkkailupaikan olohuoneen pöydän alta, sieltä se seurailee hoitajan touhuja asunnossa. Hieman sitä on saatu silittääkin, mutta varsinaisesti Posse ei siitä nauti. Herkkuja se ajoittain jo uskaltautuu hakemaan suoraan kädestä. Etenemällä rauhallisesti, kiireettä ja kissan ehdoilla tästä pojasta tulee varmasti mukava elämänkumppani.
Meille tullessaan Possella oli poskessaan haava, ja tarkemmissa tutkimuksissa sen hampaissa havaittiin vammoja joiden epäillään olevan seurausta jonkinlaisesta iskusta poskeen. Iskun seurauksena sen hampaat ovat hieman vinoutuneet. Tässä vaiheessa hampaiden poistotarvetta ei ollut, mutta tulevaisuudessakin Posse tarvitsee säännölliset hammastsekkaukset vamman vuoksi.
Posse on rokotettu, kastroitu ja sirutettu.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläin nro 940

Mikäli haluat tarjota kissalle kodin, täytä kotiselvityslomakkeemme (www.lesy.fi/kotiselvitys), niin otamme yhteyttä sinuun.