Kissat

Lesyllä on tälläkin hetkellä useita kissoja etsimässä uutta kotia. Tarkkoja ikäarvioita emme voi löytökissoille antaa, joukossa on nuoria reilun vuoden ikäisiä kuin myös jo hieman enemmän elämää nähneitä kisuja. Löytyy sosiaalisia sylikissoja, hieman arempia ja ujompia yksilöitä ja kaikkea siltä väliltä.

Muistathan, että kissa tuo mukanaan myös vastuuta. Se pitää ajatella elämänkumppaniksi, jonka kanssa on oltava valmis viettämään jopa parikymmentä vuotta. Etukäteen on mietittävä, miten kissan hoito järjestetään esim. lomamatkojen aikana, tai miten jeläinlääkärikuluista selvitään.
Kissalta saa kuitenkin myös rakkautta, ja usein ne kiintyvät kovasti ihmisperheeseensä. Jokainen kissa on omanlaisensa yksilö, toinen ei saa paijauksesta tarpeekseen millään siinä kun toisesta ei ikinä tule sylikissaa.
Lesyltä luovutetut kissat ovat madotettuja, steriloituja/kastroituja, rokotettuja ja sirutettuja. Kulukorvaus aikuisesta kissasta on 100 eur (kaksi aikuista samaan aikaan adoptoituina 160€) ja pennusta 180 eur (kaksi pentua samaan aikaan adoptoituina 300€),  tällä maksulla katamme kissan eläinlääkärikuluja. Kissoja ei ikinä luovuteta vapaana ulkoileviksi.
Mikäli haluat tarjota kodin kissalle, käy täyttämässä kotiselvityksemme osoitteessa http://www.lesy.fi/kotiselvitys
 niin adoptiotiimimme ottaa sinuun yhteyttä sähköpostitse!

Kissoja pääsee katsomaan erikseen sovittavana ajankohtana.

 
NOOA
Nooa on ajoittain hyvinkin puhelias kissaherra, joka kertoo kaipaavansa silityksiä ja läheisyyttä.
Se etsii uutta perhettä kotihoitopaikasta käsin. Koska yhteiselo toisen kissan kanssa ei ole onnistunut yrityksistä huolimatta, etsiikin Nooa kotia perheen ainoana kissana ja arkuudesta johtuen perheestä jossa ei ole pieniä lapsia.
Nooa on kastroitu, rokotettu ja sirutettu.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläin nro 842
ISABELLICK, JENNIFURR,
LEO DAFUZZY JA PUMA THURMAN
Tämä nelikko etsii uusia koteja joko pareina tai yksittäin. Kissat ovat tottuneet toistensa seuraan, varsinkin poika Leo kaipaa kaveria, tytöt saattaisivat pärjätä ainoinakin kissoina.
Kaikki kissat ovat siliteltävissä, Leo arastelee nelikosta eniten, Isa, Jenni ja Puma ovat hyvinkin rohkeita ja hellyydenkipeitä.
Nelikon kissat on steriloitu, rokotettu kertaalleen ja sirutettu, tehosterokotus sisältyy adoptiohintaan.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläimet nro 946, 947, 950 ja 952
VIIKKA, TAATELI JA PÄHKINÄ
Nämä keväällä 2018 syntyneet pennut etsivät omaa, kärsivällistä kotia. Ne ovat vielä kovin arkoja, ja erilaiset muutokset stressaavat niitä kovasti. Tytöt Viikka ja Taateli ovat antaneet tutun ihmisen hieman jopa silittää itseään, kun taas veljensä Pähkinä ei oikein päästä ihmistä edes lähelle.
Kaikki pennut on kertaalleen rokotettu, Pähkinä on kastroitu ja sirutettu. Tehosterokotteet sekä Viikan ja Taatelin sterilointi ja sirutus sisältyvät adoptiohintaan.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläimet nro 847, 848 ja 849
ELIAS
Elias on hyvin utelias ja puhelias nuori kissa. Se seuraa ihmisen tekemisiä tarkkaan, ja viime aikoina se on jopa pyytänyt silityksiä. Ajoittain se kuitenkin vielä arastelee ihmistä, joten sen kanssa täytyy edetä rauhassa ja sen omaan tahtiin.
Elias on ollut kaikkiruokainen, vaikka se kuvaushetkellä ilmoittikin mielipiteensä tarjolla olleen ruuan laadusta.
Elias on kastroitu, rokotettu kertaalleen ja sirutettu, tehosterokotus sisältyy adoptiohintaan.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläin nro 930
HIPSU

Omaa rauhallista kotia etsii ystävällinen Hipsu. Hipsu vaikuttaa jo hieman kypsempään ikään ehtineeltä rouvalta, ihan nuori neiti se ei siis enää ole. Luonteeltaan tämä tyttö on rauhallinen, toisinaan jopa syrjään vetäytyvä, mutta silitylsistä se nauttii silti. Hipsu usein tervehtii yksiöönsä tulijaa vienolla naukaisulla, ja ruuan tuojaa se tervehtii vielä innokkaammin.
Hipsulle on kertynyt ylipainoa, ja sen ruokavalioon tulee kiinnittää huomiota jotta painon saisi hieman laskemaan.
Hipsu on steriloitu, rokotettu ja sirutettu, tehosterokotus sisältyy adoptiohintaan.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläin nro 932
 
 VIIRU JA EMÄNTÄ
Nämä rouvat ovat asustanut Lesyllä alkukesästä asti. Mukana tulleet pennut on kunnialla kasvatettu, ja nyt olisi aika Emännän ja Viirun löytää oma koti.
Alun aroista kissoista on tullut jo vähän enemmän seurallisia. Viirua saa silittää kun se tulee itse huomiota hakemaan, ja Emäntäkin sietää jo ihmisen läheisyyttä. Nameja ovat molemmat oppineet kerjäämään.
Emäntä selvästi tukeutuu Viiruun ja saa sen rohkeudesta hieman voimaa itselleenkin, joten kissoille etsitään yhteistä kotia.
Emännällä ja Viirulla on todettu mykoplasma, joka on lääkitty eläinlääkärin ohjeistuksen mukaan.
Molemmat kissat on steriloitu, rokotettu kertaalleen ja sirutettu, tehosterokotus sisältyy adoptiohintaan.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläimet nro 812 ja 818
KEPPONEN, KARKKI, PURRI JA NAUKKIS
Tämä arahko pentunelikko asustaa kotihoitajan luona.
Kepponen on näistä kesyin. Tämä poika on jo siliteltävissä, ja ihan valmis muuttamaan omaan kotiin.
Naukkis on pennuista suurin, ja valtavan rauhallinen. Sitä saa tuttu ihminen vähän silitellä kun se on turvapaikassaan.
Purri ja Karkki ovat arempia tyttöjä, ne vielä miettivät voiko ihmiseen vielä luottaa.
Kaikki neljä uskaltavat kuitenkin ihmisen nähden liikkua, ja välillä ne innostuvat leikkimäänkin niin että unohtavat hoitajan läsnäolon täysin. Pennut luovutetaan joko pareittain tai jo ennestään adoptioperheessä asuvan sosiaalisen kissan kaveriksi.
Kaikki pennut on rokotettu kertaalleen, tehosterokotus sisältyy adoptiohintaan. Kepponen ja Naukkis on kastroitu ja sirutettu, Purrin ja Karkin kohdalla myös nämä toimenpiteet sisältyvät adoptiohintaan.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläimet nro 839, 840, 881 ja 882
 LÖNKKA

Lönkka on hieman arahko nuori kissaherra. Sillä on tapana sähähtää heti kun ihminen sitä lähestyy, eikä se päästä vielä itseään koskemaan. Se on kuitenkin utelias, ja seurailee ihmisen puuhia tarkasti.
Lönkan omaan tahtiin rauhallisesti etenemällä se varmasti kesyyntyy nopeaan, sosiaalinen ja leikkisä kissakaveri olisi tässä hommassa taatusti avuksi.
Lönkka on kastroitu, rokotettu ja sirutettu, tehosterokotus sisältyy adoptiohintaan.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläin nro 928
PIRRI JA MILI ON VARATTU
KIRRI ETSII VIELÄ KOTIA
Nämä noin 5-6kk ikäiset, tällä hetkellä kotihoidossa asuvat sisarukset etsivät omaa kotia.
Pirri (harmaa) on kovin utelias ja sosiaalinen. Tämä tyttö tulee itse syliin ja kerjää paijausta jatkuvasti myös vierailta.
Mili (keskellä) on myös utelias muttei anna vielä koskea muuten kuin ruokailun yhteydessä. Tällä pojalla on koko ajan kova vauhti päällä ja se tykkää leikkiä siskojensa kanssa.
Kirri (oikealla) on ollut alkuun kaikista ujoin ja varautunein, mutta on myöhemmin rohkaistunut ja alkanut sisaruksien kanssa tutkimaan paikkoja. Tyttö antaa myös silittää ruokailun yhteydessä.
Nämä pennut ovat sairastaneet kalikiviruksen (feline calicivirus, FCV). Se on kissoilla esiintyvä erilaisia tulehdusoireita aiheuttava flunssavirus. Kalikin vuoksi pentujen huolenpitoon kuuluu säännölliset rokotukset sekä vuosittaiset hammastarkastukset. Kotona mahdollisesti ennestään olevalla kissalla tulee myös olla rokotussuoja ajantasalla.
Pennut luovutetaan rokotettuina. Mili on kastroitu ja sirutettu, tyttöjen sterilointi ja sirutus sisältyy adoptiohintaan kuten myös tehosterokotukset.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläimet nro 831, 832 ja 833
MIUKU JA MAUKU ON VARATTU
Sisarukset Miuku (poika) ja Mauku (tyttö) etsivät uutta kotia.
Miukusta on sijaisperheessä kuoriutunut sosiaalinen kaveri. Se haluaa seurailla ympärillään tapahtuvia asioita ja päästä osalliseksi toimintaan. Ajoittain vielä arkuus vaivaa ja tuolloin se kaipaa myös omaa tilaa.
Pääsääntöisesti Miuku on aktiivinen nuori kissa. Kaikki kahiseva ja rapiseva herättää sen mielenkiinnon nopeasti ja kaikkea on tarpeellista tutkia. Ruuasta Miuku tykkää paljon ja se onkin osoittanut taipumusta saalistaa ruokaa vaikka kenen lautaselta.
Miuku ei vielä käsittelystä tai silittelystä pidä, mutta tulee kyllä sohvalle viereen makoilemaan kun leikeiltään malttaa.
Mauku on suloinen kissatyttö, joka kaipaa vielä aikaa vahvistaakseen luottamusta ihmisiin. Se tulee kyllä leikkimään mielellään ja istumaan sohvalle viereenkin, kun itse haluaa. Maukun täytyy kuitenkin saada edetä omaan tahtiinsa. Mauku ei ole vielä valmis käsittelyyn ja se ilmoittaakin sen hyvin selkeästi.
Miuku ja Mauku asuvat kotihoidossa perheessä, jossa on myös pieni lapsi. Ne ovat siis tottuneet lapsen ääniin.
Nämä pennut ovat sairastaneet kalikiviruksen (feline calicivirus, FCV). Se on kissoilla esiintyvä erilaisia tulehdusoireita aiheuttava flunssavirus. Näiden pentujen huolenpitoon kuuluu säännölliset rokotukset sekä vuosittaiset hammastarkastukset. Kotona mahdollisesti ennestään olevalla kissalla tulee myös olla rokotussuoja ajantasalla.
Kissat on rokotettu ja Miuku on kastroitu ja sirutettu. Maukun sterilointi, sirutus ja tietysti tehosterokotteet sisältyvät adoptiohintaan.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläimet nro 889 ja 890
LUPU JA LÄNTTI
Nämä noin 5-6kk ikäiset arahkot pennut etsivät kotia joko yhdessä tai erikseen. Uudessa kodissa olisi hyvä asua jo ennestään sosiaalinen kissa, jolta pennut saisivat mallia ihmisen kanssa elämiseen.
Lupu kasvattaa rohkeuttaan koko ajan. Se innostuu jo leikkeihin, ja namit se hakee rohkeasti suoraan kädedtä, nuoleepa se sormetkin puhtaaksi siinä sivussa. Siliteltäväksi se ei vielä uskaltaudu.
Läntti on selvästi veljeään varautuneempi. Kun ihminen menee pentujen eriöön tämä poika vetäytyy sähisten kopan suojiin, mutta tulee sieltä taas heti esiin kun ihminen lähtee.
Nämä pennut eivät siedä kosketusta vielä ollenkaan, mutta oman kodin suojissa ja tuttujen ihmisten läsnäollessa kesyyntyminen on todennäköisesti nopeaa.
Lupu ja Läntti on kastroitu, rokotettu kertaalleen ja sirutettu, tehosterokotus sisältyy adoptiohintaan.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläimet nro 902 ja 903
HIILI JA KEKÄLE
Omaa kotia etsimässä ovat Hiili ja sen pentu Kekäle.
Hiili on ystävällinen, silityksistä nauttiva kissa. Se on hyvin ahne, ja se tekee mitä vain ruokansa eteen. Hiilen kanssa täytyy siis olla hyvin tarkkana ruoka-aikojen ja -annosten suhteen.
Elokuun puolessa välissä syntynyt Kekäle-tyttö on aluksi vieraita kohtaan hieman varautunut, mutta kuitenkin leikkisä pentu. Koska emon ruokailua on jouduttu rajoittamaan on Kekäleestä kehittynyt hyvin taitava aktivointilelujen käyttäjä.
Näillä kissoilla on todettu hyvin yleinen coronavirus (FCoV). Useimmat coronavirustartunnan saaneet kissat joko kehittävät oireettoman infektion, tai saavat vain lieviä ripulioireita. Pieni osa (alle 5 %) tartunnan saaneista kissoista sairastuu FIP:iin eli vatsakalvontulehdukseen. FIP:n kehittyminen vaatii jatkuvan ja suuren viruskuormituksen, yksilön huonon vastustuskyvyn (eli immuunivajeen) ja viruksen yksilössä tapahtuvan mutaation,
eli sen puhkeaminen on mahdollista mutta epätodennäköistä.
Hiili ja Kekäle luovutetaan corona-viruksen vuoksi yhteiseen, ennestään kissattomaan kotiin, tai jo aiemmin corona-virukselle altistuneen kissan kaveriksi.
Kekäle on jo steriloitu, kertaalleen rokotettu ja sirutettu, tehosterokotus sisältyy adoptiohintaan. Myös Hiili käytetään eläinlääkärissä edellämainituissa operaatioissa ennen luovutusta.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläimet nro 869 ja 872
HERRA H

Syyskuusta asti Lesyllä majailleesta Herra H:sta on löytynyt kaksi täysin erilaista puolta. Se on toisaalta arka ja hitaasti lämpenevä, ja se suhtautuu muutoksiin suurella varauksella. Tutun ihmisen kanssa turvalliseksi kokemassaan ympäristössä siitä kuoriutuu kuitenkin leikkisä ja silityksistä nauttiva kissa.
Herra H:lle etsitään rauhallista, aikuisten ihmisten asuttamaa kotia, jossa sen olisi mahdollista kasvattaa luottamusta ihmisiä kohtaan.
Herra H luovutetaan kastroituna, rokotettuna ja sirutettuna, tehosterokotus sisältyy adoptiohintaan.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläin nro 855

TYTTÖ JA PIKKUMUSTA
Muuttuneen elämäntilanteen vuoksi uutta kotia etsivät Tyttö (kilpikonna) ja Pikkumusta (musta). Nämä noin kolme-vuotiaat tytöt ovat ihmisystävällisiä ja seurallisia, ja ne muuttavat mieluusti yhteiseen kotiin.
Nämä kissat ovat pentuna sairastaneet klamydian, joka on asianmukaisesti hoidettu. Tytöt ovat nyt oireettomia, mutta ne voivat tartuttaa klamydian muihin kissoihin, joten ne adoptoidaan vain samaan ennestään kissattomaan kotiin tai klamydiaa sairastavan kissan kavereiksi.
Tyttö ja Pikkumusta on steriloitu ja sirutettu, rokotus uusitaan vielä ennen uuteen kotiin muuttoa.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläimet nro 938 ja 939
 

Mikäli haluat tarjota kissalle kodin, ota yhteyttä ja kerro itsestäsi. Laitamme jokaiselle kissasta kiinnostuneelle kotiselvityslomakkeen. Emme luovuta kissoja vapaana ulkoileviksi. Kulukorvaus aikuisesta kissasta 100€ (2 aikuista kissaa 160€) ja pennusta 180€ (2 pentukissaa 300€). Kuluilla katetaan kissan sterilointi/kastrointi-,  rokotus-, madotus-, ja sirutuskuluja.