Kissat

Lesyllä on tälläkin hetkellä useita kissoja etsimässä uutta kotia. Tarkkoja ikäarvioita emme voi löytökissoille antaa, joukossa on nuoria reilun vuoden ikäisiä kuin myös jo hieman enemmän elämää nähneitä kisuja. Löytyy sosiaalisia sylikissoja, hieman arempia ja ujompia yksilöitä ja kaikkea siltä väliltä.

Muistathan, että kissa tuo mukanaan myös vastuuta. Se pitää ajatella elämänkumppaniksi, jonka kanssa on oltava valmis viettämään jopa parikymmentä vuotta. Etukäteen on mietittävä, miten kissan hoito järjestetään esim. lomamatkojen aikana, tai miten jeläinlääkärikuluista selvitään.
Kissalta saa kuitenkin myös rakkautta, ja usein ne kiintyvät kovasti ihmisperheeseensä. Jokainen kissa on omanlaisensa yksilö, toinen ei saa paijauksesta tarpeekseen millään siinä kun toisesta ei ikinä tule sylikissaa.
Lesyltä luovutetut kissat ovat madotettuja, steriloituja/kastroituja, rokotettuja ja sirutettuja. Kulukorvaus aikuisesta kissasta on 100 eur (kaksi aikuista samaan aikaan adoptoituina 160€) ja pennusta 180 eur (kaksi pentua samaan aikaan adoptoituina 300€),  tällä maksulla katamme kissan eläinlääkärikuluja. Kissoja ei ikinä luovuteta vapaana ulkoileviksi.
Mikäli haluat tarjota kodin kissalle, käy täyttämässä kotiselvityksemme osoitteessa http://www.lesy.fi/kotiselvitys
 niin adoptiotiimimme ottaa sinuun yhteyttä sähköpostitse!

Kissoja pääsee katsomaan erikseen sovittavana ajankohtana.

 MALLA
Malla on useamman pentueen saanut arka tyttökissa. Se on kulkenut jo muutaman vuoden vapaudessa, ilman suurempia ihmiskontakteja, ja nyt se on päässyt harjoittelemaan ihmisen kanssa elämistä kärsivälliselle kotihoitajalle. Malla on kovin arka, eikä se lähesty ihmistä lainkaan, mutta nyt se jo hieman liikkuu ihmisen nähden. Myös uudelta kodilta vaaditaan ymmärrystä ja kärsivällisyyttä, jotta arka kissa voisi alkaa luottamaan ihmiseen.
Malla rokotetaan, steriloidaan ja sirutetaan ennen adoptiota.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläin nro 846
ENNI
Enni on todella arka tyttökissa, joka etsii uutta kotia kotihoidosta käsin. Aluksi se ei uskaltanut edes syödä, jos hoitaja oli lähellä, mutta nyt Enni uskaltaa jo nameja ottaa. Enni viettää edelleen paljon aikaa pöydän alla / kopassaan ja tarkkailee tapahtumia mieluummin etäältä. Se leikkii yksinään paljon, ja välillä juoksee niin kovin pallojen perässä, että matotkin on pois paikaltaan. Päivisin Enni istuu usein ikkunan äärellä ja tarkkailee ulkomaailmaa.
Enni rokotetaan, steriloidaan ja sirutetaan ennen adoptiota.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläin nro 883
HAILOU
Tässä olisi tarjolla runsaasti kollimaista rakkautta. Hailou on suurikokoinen kissa, joka rakastaa silityksiä ja sylissä oloa. Se jakelee myös runsaasti pusuja kaikille jotka vaan huomiotaan sille antavat.
Hailou on kastroitu, rokotettu kertaalleen ja sirutettu, tehosterokotus sisältyy adoptiohintaan.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläin nro 961
CAMRY, TERCEL, CORONA JA CELICA
Nämä kesällä 2018 syntyneet pennut etsivät uusia koteja. Pennut ovat kaikki vielä arkoja, ja ne varmasti hyötyisivät uudessa kodissa jo asuvan rohkean kissan mallista.
Pojat Corona ja Camry ovat kuin yö ja päivä. Siinä missä Corona on rohkea ja utelias (välillä kyllä vähän sähiseväkin),  Camry pelkää jajännittää kaikkea uutta.
Tytöistä Tercel on selkeästi rohkeampi, namihoukutusten perässä se tulee jo ihmistä lähelle, kun taas Celica tarkkailee mieluummin tapahtumia hieman kauempaa.
Pennut on steriloitu, rokotettu kertaalleen ja sirutettu, tehosterokotus sisältyy adoptiohintaan.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläimet nro 913, 914, 915 ja 917
SILVER
Silver etsii omaa kotia, jossa se pääsisi harjoittelemaan kotikissan elämää. Se on rauhallinen poika, joka ajoittain antaa silitellä hyvänkin tovin, toisinaan se taas sähisee ja murisee hoitajilleen. Sen tulevan kodin soisi olevan rauhallinen, lapseton ja eläimetön.
Silver on kastroitu, rokotettu kertaalleen ja sirutettu, tehosterokotus sisältyy adoptiohintaan.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläin nro 954
 MACHO
Tässä olisi tarjolla runsaasti miehistä komeutta. Macho on veikeä ja leikkisä kissa, joka nauttii huomiosta ja silittelystä, ja se myös kertoo huomiontarpeestaan kovaäänisesti.
Macho luovutetaan lapsettomaan kotiin, koska se saattaa joskus puraista silittelijäänsä kovastikin.
Macho on kastroitu, rokotettu kertaalleen ja sirutettu, tehosterokotus sisältyy adoptiohintaan.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläin nro 941
LOHTU
Lohtu on reilun vuoden ikäinen ihastuttava tyttö vailla omaa kotia. Sen tulevassa kodissa ei voi asustaa ihmislapsia Lohdun reaktiivisuuden takia. Se antaa silittää itseään ja jopa kantaa sylissä, mutta sillä on myös ikävä tapa puraista tai raapaista yhtäkkiä ilman syytä. Se vaatiikin paljon ymmärrystä ja positiivista koulutusta oppiakseen pois huonosta tavastaan.
Lohtu on steriloitu ja rokotettu, sirutuksessa se vielä käy ennen luovutusta.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläin nro 944
 JENNIFURR ON VARATTU
ISABELLICK, LEO DAFUZZY JA PUMA TURMAN OVAT MUUTTANEET UUTEEN KOTIIN
Tämä nelikko etsii uusia koteja joko pareina tai yksittäin. Kissat ovat tottuneet toistensa seuraan, varsinkin poika Leo kaipaa kaveria, tytöt saattaisivat pärjätä ainoinakin kissoina.
Kaikki kissat ovat siliteltävissä, Leo arastelee nelikosta eniten, Isa, Jenni ja Puma ovat hyvinkin rohkeita ja hellyydenkipeitä.
Nelikon kissat on steriloitu, rokotettu kertaalleen ja sirutettu, tehosterokotus sisältyy adoptiohintaan.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläimet nro 946, 947, 950 ja 952
VIIKKA, TAATELI JA PÄHKINÄ
Nämä keväällä 2018 syntyneet pennut etsivät omaa, kärsivällistä kotia. Ne ovat vielä kovin arkoja, ja erilaiset muutokset stressaavat niitä kovasti. Musta Pähkinä on pentueen ainut poika, ja se on alkanut jo näyttämään kesyyntymisen merkkejä. Tytöt Taateli (musta) ja Viikka (raidallinen) ovat vielä kovin arkoja. Kaikki pennut on rokotettu kahdesti, Pähkinä on kastroitu ja sirutettu. Viikan ja Taatelin sterilointi ja sirutus sisältyvät adoptiohintaan.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläimet nro 847, 848 ja 849
 
 VIIRU JA EMÄNTÄ
Nämä rouvat ovat asustanut Lesyllä alkukesästä asti. Mukana tulleet pennut on kunnialla kasvatettu, ja nyt olisi aika Emännän ja Viirun löytää oma koti.
Alun aroista kissoista on tullut jo vähän enemmän seurallisia. Viirua saa silittää kun se tulee itse huomiota hakemaan, ja Emäntäkin sietää jo ihmisen läheisyyttä. Nameja ovat molemmat oppineet kerjäämään.
Emäntä selvästi tukeutuu Viiruun ja saa sen rohkeudesta hieman voimaa itselleenkin, joten kissoille etsitään yhteistä kotia.
Emännällä ja Viirulla on todettu mykoplasma, joka on lääkitty eläinlääkärin ohjeistuksen mukaan.
Molemmat kissat on steriloitu, rokotettu kertaalleen ja sirutettu, tehosterokotus sisältyy adoptiohintaan.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläimet nro 812 ja 818
KEPPONEN JA NAUKKIS OVAT MUUTTANEET UUSIIN KOTEIHIN
KARKKI JA PURRI ETSIVÄT VIELÄ KOTIA
Tämä arahko pentunelikko asustaa kotihoitajan luona.
Kepponen on näistä kesyin. Tämä poika on jo siliteltävissä, ja ihan valmis muuttamaan omaan kotiin.
Naukkis on pennuista suurin, ja valtavan rauhallinen. Sitä saa tuttu ihminen vähän silitellä kun se on turvapaikassaan.
Purri ja Karkki ovat arempia tyttöjä, ne vielä miettivät voiko ihmiseen vielä luottaa.
Kaikki neljä uskaltavat kuitenkin ihmisen nähden liikkua, ja välillä ne innostuvat leikkimäänkin niin että unohtavat hoitajan läsnäolon täysin. Pennut luovutetaan joko pareittain tai jo ennestään adoptioperheessä asuvan sosiaalisen kissan kaveriksi.
Kaikki pennut on rokotettu kertaalleen, tehosterokotus sisältyy adoptiohintaan. Kepponen ja Naukkis on kastroitu ja sirutettu, Purrin ja Karkin kohdalla myös nämä toimenpiteet sisältyvät adoptiohintaan.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläimet nro 839, 840, 881 ja 882
 KIRRI
Omaa kotia etsii kesällä 2018 syntynyt
Kirri-tyttö. Se oli pentueensa ujoin ja varautunein, mutta nyt sisarusten muutettua uuteen kotiin on Kirristä kuoriutunut leikkisä sylikissa. Se muuttaisi mieluusti seurallisen kissan kaveriksi, ei välttämättä kovin pienten lasten kanssa kuitenkaan.
Kirri on sairastanut kalikiviruksen (feline calicivirus, FCV). Se on kissoilla esiintyvä erilaisia tulehdusoireita aiheuttava flunssavirus. Kalikin vuoksi Kirrin huolenpitoon kuuluu säännölliset rokotukset sekä vuosittaiset hammastarkastukset. Kotona mahdollisesti ennestään olevalla kissalla tulee myös olla rokotussuoja ajantasalla.
Kirri luovutetaan kahdesti rokotettuna, sterilointi ja sirutus sisältyy adoptiohintaan.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläin nro 833
LUPU ON MUUTTANUT UUTEEN KOTIIN
LÄNTTI ETSII VIELÄ KOTIA
Nämä noin 5-6kk ikäiset arahkot pennut etsivät kotia joko yhdessä tai erikseen. Uudessa kodissa olisi hyvä asua jo ennestään sosiaalinen kissa, jolta pennut saisivat mallia ihmisen kanssa elämiseen.
Lupu kasvattaa rohkeuttaan koko ajan. Se innostuu jo leikkeihin, ja namit se hakee rohkeasti suoraan kädedtä, nuoleepa se sormetkin puhtaaksi siinä sivussa. Siliteltäväksi se ei vielä uskaltaudu.
Läntti on selvästi veljeään varautuneempi. Kun ihminen menee pentujen eriöön tämä poika vetäytyy sähisten kopan suojiin, mutta tulee sieltä taas heti esiin kun ihminen lähtee.
Nämä pennut eivät siedä kosketusta vielä ollenkaan, mutta oman kodin suojissa ja tuttujen ihmisten läsnäollessa kesyyntyminen on todennäköisesti nopeaa.
Lupu ja Läntti on kastroitu, rokotettu kertaalleen ja sirutettu, tehosterokotus sisältyy adoptiohintaan.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläimet nro 902 ja 903
HIILI JA KEKÄLE
Omaa kotia etsimässä ovat Hiili ja sen pentu Kekäle.
Hiili on ystävällinen, silityksistä nauttiva kissa. Se on hyvin ahne, ja se tekee mitä vain ruokansa eteen. Hiilen kanssa täytyy siis olla hyvin tarkkana ruoka-aikojen ja -annosten suhteen.
Elokuun puolessa välissä syntynyt Kekäle-tyttö on aluksi vieraita kohtaan hieman varautunut, mutta kuitenkin leikkisä pentu. Koska emon ruokailua on jouduttu rajoittamaan on Kekäleestä kehittynyt hyvin taitava aktivointilelujen käyttäjä.
Näillä kissoilla on todettu hyvin yleinen coronavirus (FCoV). Useimmat coronavirustartunnan saaneet kissat joko kehittävät oireettoman infektion, tai saavat vain lieviä ripulioireita. Pieni osa (alle 5 %) tartunnan saaneista kissoista sairastuu FIP:iin eli vatsakalvontulehdukseen. FIP:n kehittyminen vaatii jatkuvan ja suuren viruskuormituksen, yksilön huonon vastustuskyvyn (eli immuunivajeen) ja viruksen yksilössä tapahtuvan mutaation,
eli sen puhkeaminen on mahdollista mutta epätodennäköistä.
Hiili ja Kekäle luovutetaan corona-viruksen vuoksi yhteiseen, ennestään kissattomaan kotiin, tai jo aiemmin corona-virukselle altistuneen kissan kaveriksi.
Kekäle on jo steriloitu, kertaalleen rokotettu ja sirutettu, tehosterokotus sisältyy adoptiohintaan. Myös Hiili käytetään eläinlääkärissä edellämainituissa operaatioissa ennen luovutusta.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläimet nro 869 ja 872
HERRA H
Syyskuusta asti Lesyllä majailleesta Herra H:sta on löytynyt kaksi täysin erilaista puolta. Se on toisaalta arka ja hitaasti lämpenevä, ja se suhtautuu muutoksiin suurella varauksella. Tutun ihmisen kanssa turvalliseksi kokemassaan ympäristössä siitä kuoriutuu kuitenkin leikkisä ja silityksistä nauttiva kissa.
Herra H:lle etsitään rauhallista, aikuisten ihmisten asuttamaa kotia, jossa sen olisi mahdollista kasvattaa luottamusta ihmisiä kohtaan.
Herra H luovutetaan kastroituna, rokotettuna ja sirutettuna, tehosterokotus sisältyy adoptiohintaan.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläin nro 855

 

Mikäli haluat tarjota kissalle kodin, ota yhteyttä ja kerro itsestäsi. Laitamme jokaiselle kissasta kiinnostuneelle kotiselvityslomakkeen. Emme luovuta kissoja vapaana ulkoileviksi. Kulukorvaus aikuisesta kissasta 100€ (2 aikuista kissaa 160€) ja pennusta 180€ (2 pentukissaa 300€). Kuluilla katetaan kissan sterilointi/kastrointi-,  rokotus-, madotus-, ja sirutuskuluja.