Kissat

Lesyllä on tälläkin hetkellä useita kissoja etsimässä uutta kotia. Tarkkoja ikäarvioita emme voi löytökissoille antaa, joukossa on nuoria reilun vuoden ikäisiä kuin myös jo hieman enemmän elämää nähneitä kisuja. Löytyy sosiaalisia sylikissoja, hieman arempia ja ujompia yksilöitä ja kaikkea siltä väliltä.

Muistathan, että kissa tuo mukanaan myös vastuuta. Se pitää ajatella elämänkumppaniksi, jonka kanssa on oltava valmis viettämään jopa parikymmentä vuotta. Etukäteen on mietittävä, miten kissan hoito järjestetään esim. lomamatkojen aikana, tai miten jeläinlääkärikuluista selvitään.
Kissalta saa kuitenkin myös rakkautta, ja usein ne kiintyvät kovasti ihmisperheeseensä. Jokainen kissa on omanlaisensa yksilö, toinen ei saa paijauksesta tarpeekseen millään siinä kun toisesta ei ikinä tule sylikissaa.
Lesyltä luovutetut kissat ovat madotettuja, steriloituja/kastroituja, rokotettuja ja sirutettuja.

Adoptiohinnat 1.5.2022 alkaen ovat:
Aikuiset kissat:
– 1 kpl 180€
– 2 kpl samaan aikaan adoptoituna 300€
Pentukissat (alle 1v):
– 1 kpl 250€
– 2 kpl samaan aikaan adoptoituna 450€
(adoptiohinnat sisältävät aina vähintään kaksi madotusta, kaksi rokotusta, kastroinnin/steriloinnin, sirutuksen sekä sirun rekisteröinnin Turvasiru-palveluun)

Kissoja ei ikinä luovuteta vapaana ulkoileviksi.
Mikäli haluat tarjota kodin kissalle, käy täyttämässä kotiselvityksemme osoitteessa http://www.lesy.fi/kotiselvitys
 niin adoptiotiimimme ottaa sinuun yhteyttä sähköpostitse!

Kissoja pääsee katsomaan erikseen sovittavana ajankohtana.

IGO JA IVAR
Igo ja Ivar on puolivuotiaat veljekset, jotka etsivät mielellään yhteistä kotia. Pojat ovat hyvin leikkisiä, ja ne rakastavat erilaisia palloja. Myös laservalolelu saa ne liikkeelle.
Pojat ovat palautuneet Lesylle adoptiosta. Palautumisen syy oli vääriin paikkoihin pissailu, joka oli hyvin todennäköisesti stressireaktio johtuen perheen koirista. Lesyllä pissoja on löytynyt pehmikkeistä muutaman kerran. Pojille etsitäänkin nyt kotia, jolla olisi mahdollisuus ja tahtotila luoda stressitön elinympäristö näille ihanille ikiliikkujille.
Lesyllä Igo ja Ivar ovat viihtyneet muiden kissojen kanssa. Tällä hetkellä niiden kanssa samassa tilassa on Gaga. Yhteiselo on  sujunut hyvin, ja usein kaikki kolme makoilevat samalla pehmikkeellä.
Igo ja Ivar on kastroitu, rokotettu kahdesti ja sirutettu.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläimet nro 1733 & 1734
LEO
Leo on 3-vuotias reipas ja sosiaalinen poikakissa. Se on hyvin leikkisä, ja laservalon jahtaaminen saa sen juoksemaan melko villiä vauhtia. Uuden kodin tulee olla valmis harjailemaan Leoa tiuhaan takkujen välttämiseksi.
Leolla on esiintynyt ajoittaista väärään paikkaan pissailua. Suurin syy tähän on ollut pitkät yksinoloajat, ja Leolle etsitäänkin nyt kotia, jossa yksinoloa olisi mahdollisimman vähän.
Lesyllä Leo on ollut tekemisissä myös muiden kissojen kanssa. Uudessa kodissa voisi olla leikkisä kaveri, kunhan esimerkiksi hiekkalaatikoiden määrään kiinnitetään huomiota.
Leo on kastroitu, rokotettu ja sirutettu. Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläin nro 1802
KIRSIKKA
Kirsikka on nuori tyttökissa. Lesylle tullessaan se oli varsin epäluuloinen ihmistä kohtaan, tämä näkyi ajoittain hyökkäily-yrityksinä. Ajan kanssa Kirsikasta on kuitenkin kuoriutunut varsin utelias kissaneiti. Se haistelee ihmisen kättä, hakee namit reippaasti ja leikkii yksinään. Ihmisen heiluttama lelukeppi on vielä turhan jännittävä, ja siliteltäväksikään Kirsikka ei ole vielä uskaltautunut. Kirsikalle on etsinnässä rauhallinen koti, jossa ollaan valmiita etenemään sen kanssa hiljaksiin.
Mikäli totuttaminen tehdään rauhallisesti Kirsikan tahtiin, se saattaisi hyötyä nuoren ja sosiaalisen kissan seurasta.
Kirsikka on steriloitu, rokotettu kerran ja sirutettu,  tehosterokotus sisältyy adoptiohintaan.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläin nro 1769
GAGA
Gaga on arka poikakissa, joka etsii rauhallista kotia jossa totutella ihmisten kanssa elämiseen pikkuhiljaa. Se vetäytyy herkästi piiloon kun ihminen lähestyy, mutta uskaltautuu heti esimerkiksi syömään kun hoitaja poistuu tilasta.
Gaga saattaisi hyötyä rohkean ja sosiaalisen kissan seurasta ja esimerkistä. Lapsiperheeseen sitä ei luovuteta.
Gaga on kastroitu, rokotettu kerran ja sirutettu, tehosterokotus sisältyy adoptiohintaan. Gagalla todettiin kastroinnin yhteydessä runsaasti hammaskiveä sekä jonkin verran paradontiitti-muutoksia, sen hampaat tulevat vaatimaan hoitoa myös tulevaisuudessa.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläin nro 1721
PÄIVITYS 05/2022
Gagasta on kuoriutunut leikkisä kissa, joka jaksaa saalistaa ihmisen heiluttamaa höyhenkeppiä vaikka ja kuinka kauan. Ruuan tuojaa Gaga tervehtii ystävällisesti maukaisemalla aiemman sähähdyksen sijaan. Tutut hoitajat ovat päässeet Gagaa vähän silittelemään, vieraita Gaga saattaa ujostella. Kissakavereita se on saanut Igosta ja Ivarista, Gaga pitää hyvää huolta pennuista pesten niitä ja nukkuen pentujen vierellä.
IIRIS JA INKERI
Nämä arviolta 2-3 -vuotiaat tyttökissat ovat vielä arkoja, eivätkä mielellään päästä ihmistä kovin lähelle. Sekä Inkeri että Iiris ovat kuitenkin uteliaita, ne tarkkailevat ihmisen puuhia, ja niiden rohkeus lisääntyy selvästi koko ajan.
Iiriksellä ja Inkerillä on todettu kissojen herpes-virus. Se on asianmukaisesti lääkitty, mutta herpeksen oireet voivat joskus ilmaantua uudelleen esimerkiksi stressin seurauksena koska virus jää kissan elimistöön oireiden hävittyä. Oireet ovat silmätulehduksen ja nuhan kaltaiset, ne on kuitenkin hoidettavissa lääkkeellä.
Inkeri ja Iiris on steriloitu, rokotettu kerran ja sirutettu, tehosterokotus sisältyy adoptiohintaan.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläimet nro 1613 & 1614
PÄIVITYS 03/2022
Iiris ja Inkeri ovat kotihoidossa, ja rohkaistuneet siellä hieman. Ne eivät vielä anna silittää, mutta seurailevat ihmistä ja liikkuvat ympäri asuntoa.
Mikäli haluat tarjota kissalle kodin, täytä kotiselvityslomakkeemme (www.lesy.fi/kotiselvitys), niin otamme yhteyttä sinuun.