Kissat

  • Lesyllä on tälläkin hetkellä useita kissoja etsimässä uutta kotia. Tarkkoja ikäarvioita emme voi löytökissoille antaa, joukossa on nuoria reilun vuoden ikäisiä kuin myös jo hieman enemmän elämää nähneitä kisuja. Löytyy sosiaalisia sylikissoja, hieman arempia ja ujompia yksilöitä ja kaikkea siltä väliltä.

Muistathan, että kissa tuo mukanaan myös vastuuta. Se pitää ajatella elämänkumppaniksi, jonka kanssa on oltava valmis viettämään jopa parikymmentä vuotta. Etukäteen on mietittävä, miten kissan hoito järjestetään esim. lomamatkojen aikana, tai miten eläinlääkärikuluista selvitään.
Kissalta saa kuitenkin myös rakkautta, ja usein ne kiintyvät kovasti ihmisperheeseensä. Jokainen kissa on omanlaisensa yksilö, toinen ei saa paijauksesta tarpeekseen millään siinä kun toisesta ei ikinä tule sylikissaa.
Lesyltä luovutetut kissat ovat madotettuja, steriloituja/kastroituja, rokotettuja ja sirutettuja. Kulukorvaus aikuisesta kissasta on 100 eur (kaksi aikuista samaan aikaan adoptoituina 160€) ja pennusta 180 eur (kaksi pentua samaan aikaan adoptoituina 300€),  tällä maksulla katamme kissan eläinlääkärikuluja. Kissoja ei ikinä luovuteta vapaana ulkoileviksi.
Mikäli haluat tarjota kodin kissalle, käy täyttämässä kotiselvityksemme osoitteessa http://www.lesy.fi/kotiselvitys
 niin adoptiotiimimme ottaa sinuun yhteyttä sähköpostitse!

Kissoja pääsee katsomaan erikseen sovittavana ajankohtana.

MIKKE
Omaa kotia etsii aktiivinen Mikke-kolli. Mikke on erittäin ihmisrakas ja silityksiä rakastava kissa, joka kaipaa rapsutusten lisäksi myös aktivointia, leikittämistä ja ruokaa.
Mikke on kastroitu, rokotettu kertaalleen ja sirutettu, tehosterokotus sisältyy adoptiohintaan.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläin nro 906
JAVIERO JA KISMET
Nämä adoptiosta muuttuneen elämäntilanteen vuoksi palautuneet kissaveljekset etsivät yhteistä kotia. Pojat ovat syntyneet kesällä 2017. Mustavalkoinen Javiero on selvästi kaksikon johtaja, jota musta Kismet seuraa joka paikkaan, unet nämä kaksi ottavat mieluusti vierekkäin.
Javiero ja Kismet ovat tottuneet lapsiin.
Molemmat pojat on kastroitu ja sirutettu, rokote uusitaan vielä ennen uuteen kotiin muuttoa.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläimet nro 578 ja 581
TYTTÖ JA PIKKUMUSTA
Muuttuneen elämäntilanteen vuoksi uutta kotia etsivät Tyttö (kilpikonna) ja Pikkumusta (musta). Nämä noin kolme-vuotiaat tytöt ovat ihmisystävällisiä ja seurallisia, ja ne muuttavat mieluusti yhteiseen kotiin.
Nämä kissat ovat pentuna sairastaneet klamydian, joka on asianmukaisesti hoidettu. Tytöt ovat nyt oireettomia, mutta ne voivat tartuttaa klamydian muihin kissoihin, joten ne adoptoidaan vain samaan ennestään kissattomaan kotiin tai klamydiaa sairastavan kissan kavereiksi.
Tyttö ja Pikkumusta on steriloitu ja sirutettu, rokotus uusitaan vielä ennen uuteen kotiin muuttoa.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläimet nro 938 ja 939
EMÄNTÄ
Emäntä on nyt asustanut Lesyllä alkukesästä asti. Se tuli meille viiden pennun kanssa, nyt pennut ovat muuttaneet omiin koteihin ja Emäntäkin olisi valmis loppuelämän kumppanuuteen jonkun kärsivällisen palvelijan kanssa. Kärsivällisyyttä vaaditaan Emännän kesyttämissä, se suostuu ruuat vastaanottamaan ihan nenänsä eteen mutta sen enempää läheisyyttä se ei siedä, ja kertoo sen kyllä tassuansa käyttämällä.
Emäntä on myös äärettömän stressiherkkä rouva, ja kaikki muutokset ovat sille rankkoja. Siksi se luovutetaan rauhalliseen kotiin, kissakaveri Viiru voisi muuttaa sen kaveriksi.
Emännällä on todettu mykoplasma, joka on lääkitty eläinlääkärin ohjeistuksen mukaan.
Emäntä on steriloitu, rokotettu kertaalleen ja sirutettu, tehosterokotus sisältyy adoptiohintaan.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläin nro 812
 VIIRU
Neljän pennun emo Viiru on saanut kasvatusurakkansa hoidettua, ja nyt se olisi valmis muuttamaan uuteen kotiin. Viiru on joskus hieman hitaasti lämpiävä, mutta kun se pääsee vauhtiin hakee se huomiota puskemalla kovasti ruokkijan sääriä. Pentujen lähdettyä on Viirusta yllättäen kuoriutunut hyvin leikkisä kissa, joka jaksaa myllätä pallonsa kanssa pitkään.
Viiru on steriloitu, rokotettu kertaalleen ja sirutettu, tehosterokotus sisältyy adoptiohintaan. Viirulla on todettu mykoplasma, joka on hoidettu eläinlääkärin ohjeen mukaan.
Viiru voisi myös muuttaa yhteiseen kotiin kissakaverinsa Emännän kanssa.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläin nro 818

 

 

 

Lesyllä on tällä hetkellä useita erittäin arkoja kissanpentuja joille etsitään kotia. Aran pennun kesytys ja ihmisten elinkumppaniksi totutus on aikaa vievää, mutta palkitsevaa työtä. Alkutyö tehdään toki jo yhdistyksellä, mutta myös adoptiokoti on tärkeässä roolissa kesytyksen onnistumisessa. Pentujen kotiutusajankohdat vaihtelevat (arvioidun) syntymäajan mukaan. Pennut madotetaan useampaan kertaan ja noin 12-13 viikon iässä ne steriloidaan, rokotetaan ja sirutetaan. Kissanpennut luovutetaan uuteen kotiin noin 14-15 viikon ikäisinä. Joskus sterilointi viivästyy muutamilla viikoilla esim. pennun arkuuden vuoksi.
Kissanpentua ei tule ottaa hetken mielijohteesta, vaan hankintaa pitää aina miettiä tarkkaan. Kissa vaatii sitoutumista niin henkisesti kuin rahallisestikin. Mikäli kodista ei löydy ennestään kissakaveria luovutamme kissanpennut uuteen kotiin pääsääntöisesti vain pareittain. Kahdesta pennusta on seuraa toisilleen, ne aktivoivat toinen toisiaan ja huolehtivat toisistaan. Yksittäisten kissanpentujen adoptointi mietitään aina tapauskohtaisesti.
Lesyltä luovutetut kissat ovat madotettuja, steriloituja, rokotettuja ja sirutettuja, myös tehosterokotus sisältyy adoptiohintaan. Yhden kissanpennun adoptiomaksu on 180€ ja kahden pennun 300€. Tällä maksulla katamme kissan eläinlääkärikuluja.
Kissoja ei ikinä luovuteta vapaana ulkoileviksi, ulkoilu valjaissa tai katetussa ulkotarhassa on sallittua.
Mikäli haluat tarjota kodin kissanpennuille käy täyttämässä kotiselvityksemme osoitteessa www.lesy.fi/kotiselvitys , niin adoptiotiimimme ottaa sinuun yhteyttä! Yhteydenotto tapahtuu yleensä sähköpostitse, muista täyttää yhteystietosi huolellisesti.

Mikäli haluat tarjota kissalle kodin, ota yhteyttä ja kerro itsestäsi. Laitamme jokaiselle kissasta kiinnostuneelle kotiselvityslomakkeen. Emme luovuta kissoja vapaana ulkoileviksi. Kulukorvaus aikuisesta kissasta 100€ (2 aikuista kissaa 160€) ja pennusta 180€ (2 pentukissaa 300€). Kuluilla katetaan kissan sterilointi/kastrointi-,  rokotus-, madotus-, ja sirutuskuluja.