Kissat

Lesyllä on tälläkin hetkellä useita kissoja etsimässä uutta kotia. Tarkkoja ikäarvioita emme voi löytökissoille antaa, joukossa on nuoria reilun vuoden ikäisiä kuin myös jo hieman enemmän elämää nähneitä kisuja. Löytyy sosiaalisia sylikissoja, hieman arempia ja ujompia yksilöitä ja kaikkea siltä väliltä.

Muistathan, että kissa tuo mukanaan myös vastuuta. Se pitää ajatella elämänkumppaniksi, jonka kanssa on oltava valmis viettämään jopa parikymmentä vuotta. Etukäteen on mietittävä, miten kissan hoito järjestetään esim. lomamatkojen aikana, tai miten jeläinlääkärikuluista selvitään.
Kissalta saa kuitenkin myös rakkautta, ja usein ne kiintyvät kovasti ihmisperheeseensä. Jokainen kissa on omanlaisensa yksilö, toinen ei saa paijauksesta tarpeekseen millään siinä kun toisesta ei ikinä tule sylikissaa.
Lesyltä luovutetut kissat ovat madotettuja, steriloituja/kastroituja, rokotettuja ja sirutettuja. Kulukorvaus aikuisesta kissasta on 150 eur (kaksi aikuista samaan aikaan adoptoituina 250€) ja pennusta 220 eur (kaksi pentua samaan aikaan adoptoituina 380€),  tällä maksulla katamme kissan eläinlääkärikuluja. Kissoja ei ikinä luovuteta vapaana ulkoileviksi.
Mikäli haluat tarjota kodin kissalle, käy täyttämässä kotiselvityksemme osoitteessa http://www.lesy.fi/kotiselvitys
 niin adoptiotiimimme ottaa sinuun yhteyttä sähköpostitse!

Kissoja pääsee katsomaan erikseen sovittavana ajankohtana.

NIEVE
Nieve on aikuinen arka poika kissa, joka liikkuu pääsääntöisesti öisin ja leikkii mieluiten yksin. Se antaa tutun hoitajan rapsuttaa itseään hetken, mutta saattaa hyvin nopeasti myös antaa itse tassusta hoitajalleen. Tämä on hyvin tyypillistä käytöstä aralle, ihmiseen tottumattomalle kissalle. Kun silittelyissä edetään Nieven tahtiin, se todennäköisesti edistyy tässä paljonkin.
Nieve on tottunut kissaseuraan, eikä sitä ensisijaisesti luovuteta ainoaksi kissaksi.
Nieve on kastroitu, rokotettu kahdesti ja sirutettu, myös hammaskiven poisto on tehty keväällä 2021. Siltä puuttuu hampaita mahdollisesti synnynnäisen vian vuoksi.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläin nro 1489
RIZA & RANA
Nämä reilun vuoden ikäiset tytöt etsivät kotia yhdessä tai erikseen. Molemmat, sekä Riza että Rana, ovat vielä suhteellisen arkoja, mutta uteliaita. Herkut herättävät niiden kiinnostuksen,  ja tuttu hoitaja on jopa saanut niitä silittää. Ne vaativat kuitenkin todennäköisesti uudessa kodissa paljon sopeutumisaikaa ennen kuin uskaltavat täysin rentoutua.  Nuoresta ja sosiaalisesta kissasta saattaisi olla apua kotiutumisessa.
Riza ja Rana on steriloitu, rokotettu kahdesti ja sirutettu.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläimet nro 1510 & 1512
STELETO & STELULINO
Adoptiosta valitettavasti palautuneet Steleto & Stelulino ovat nuorehkoja, reilun vuoden ikäisiä tyttöjä. Molemmat kissat ovat arkoja, ja ne totuttelevat vielä ihmisten seuraan.
Steleto on näistä kahdesta hieman rohkeampi, namit kiinnostavat sitä kovasti. Eläinlääkäri on todennut sillä ns. ylimääräiset poskihampaat, ja se tulee vaatimaan tarkkailua hampaiden kunnon suhteen.
Steleto ja Stelulino ovat hyvin kiinni toisissaan, ja ne luovutetaan vain yhteiseen kotiin.
Kissat on steriloitu, rokotettu kahdesti ja sirutettu.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläimet nro 1487 & 1488
RIMO JA RAKI
Rimo ja Raki ovat reilun vuoden ikäisiä arkoja kissoja. Arkuus näkyy lähinnä piiloutumisena tai sähinänä kun ihminen lähestyy, kovasti ahdistuessaan ne saattavat yrittää myös raapaista.
Punainen Raki-poika on hieman uteliaampi. Se uskaltaa lähestyä ihmistä esimerkiksi namien toivossa, kosketusetäisyydelle se ei kuitenkaan tule. Musta Rimo-tyttö tarkkailee ihmistä mieluummin kauempaa, mutta herkut kiinnostavat kyllä sitäkin.
Nuoresta iästä johtuen kissat tottuvat varmasti vielä ihmisiin, kunhan ne saavat edetä omaan tahtiinsa. Ihmisiin totuttelussa apuna voisi olla esimerkiksi nuori ja leikkisä kissa, joka antaisi tukea ja turvaa näille arkalaisille.
Rimoa ja Rakia ei luovuteta lapsiperheeseen. Ne voivat muuttaa joko yhdessä tai erikseen, kissaseuraa niillä on kuitenkin oltava.
Kissat on steriloitu/kastroitu, rokotettu kahdesti ja sirutettu.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläimet nro 1509 &1511
BIEDE ON VARATTU
Kuva ei tee oikeutta tälle ukkelille, jolta löytyy painoa kunnioitettavat 8 kiloa. Biede on pääsääntöisesti kesy ja ystävällinen, mutta stressaantuessaan se saattaa jopa puraista ihmistä. Se ei myöskään pidä kuljetuskoppaa menosta, ja kuljetusvälineen onkin oltava tukeva jotta se kestää tämän kissan protestit.
Biede ei siis sovi matkustelevan ihmisen kissaksi, mutta pääsääntöisesti kotioloissa viihtyvälle se on varmasti hyvää seuraa. Toki koppaan menoakin on hyvä harjoitella tulevia lääkärikäyntejä varten.
Biede on kastroitu, rokotettu kertaalleen ja sirutettu, tehosterokotus sisältyy adoptiohintaan.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläin nro 1498
Mikäli haluat tarjota kissalle kodin, täytä kotiselvityslomakkeemme (www.lesy.fi/kotiselvitys), niin otamme yhteyttä sinuun.