Kissat

Lesyllä on tälläkin hetkellä useita kissoja etsimässä uutta kotia. Tarkkoja ikäarvioita emme voi löytökissoille antaa, joukossa on nuoria reilun vuoden ikäisiä kuin myös jo hieman enemmän elämää nähneitä kisuja. Löytyy sosiaalisia sylikissoja, hieman arempia ja ujompia yksilöitä ja kaikkea siltä väliltä.

Muistathan, että kissa tuo mukanaan myös vastuuta. Se pitää ajatella elämänkumppaniksi, jonka kanssa on oltava valmis viettämään jopa parikymmentä vuotta. Etukäteen on mietittävä, miten kissan hoito järjestetään esim. lomamatkojen aikana, tai miten jeläinlääkärikuluista selvitään.
Kissalta saa kuitenkin myös rakkautta, ja usein ne kiintyvät kovasti ihmisperheeseensä. Jokainen kissa on omanlaisensa yksilö, toinen ei saa paijauksesta tarpeekseen millään siinä kun toisesta ei ikinä tule sylikissaa.
Lesyltä luovutetut kissat ovat madotettuja, steriloituja/kastroituja, rokotettuja ja sirutettuja. Kulukorvaus aikuisesta kissasta on 150 eur (kaksi aikuista samaan aikaan adoptoituina 250€) ja pennusta 220 eur (kaksi pentua samaan aikaan adoptoituina 380€),  tällä maksulla katamme kissan eläinlääkärikuluja. Kissoja ei ikinä luovuteta vapaana ulkoileviksi.
Mikäli haluat tarjota kodin kissalle, käy täyttämässä kotiselvityksemme osoitteessa http://www.lesy.fi/kotiselvitys
 niin adoptiotiimimme ottaa sinuun yhteyttä sähköpostitse!

Kissoja pääsee katsomaan erikseen sovittavana ajankohtana.

BILZI
Bilzi on vielä arahko, mutta koko ajan lisää rohkeutta saava poikakissa. Se on piileskellyt kovasti kopassaan, mutta viime aikoina Bilzi on alkanut ottamaan itse kontaktia ihmiseen naukumalla hyvin pienesti. Se on usein eriönsä ikkunalla vastassa kun sitä mennään hoitamaan, ja viime aikoina se on uskaltanut jo ottaa tarjotut herkut suoraan kädeltä. Silittämään asti se ei vielä uskalla ihmistä päästää, mutta edistyminen on ollut tasaista koko ajan.
Bilzillä on todettu kissojen herpes-virus. Se on asianmukaisesti lääkitty, mutta herpeksen oireet voivat joskus ilmaantua uudelleen esimerkiksi stressin seurauksena koska virus jää kissan elimistöön oireiden hävittyä. Oireet ovat silmätulehduksen ja nuhan kaltaiset, ne on kuitenkin hoidettavissa lääkkeellä.
Bilzi on kastroitu, rokotettu kahdesti ja sirutettu.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläin nro 1496
NIEVE
Nieve on aikuinen arka poika kissa, joka liikkuu pääsääntöisesti öisin ja leikkii mieluiten yksin. Se antaa tutun hoitajan rapsuttaa itseään hetken, mutta saattaa hyvin nopeasti myös antaa itse tassusta hoitajalleen. Tämä on hyvin tyypillistä käytöstä aralle, ihmiseen tottumattomalle kissalle. Kun silittelyissä edetään Nieven tahtiin, se todennäköisesti edistyy tässä paljonkin.
Nieve on tottunut kissaseuraan, eikä sitä ensisijaisesti luovuteta ainoaksi kissaksi.
Nieve on kastroitu, rokotettu kahdesti ja sirutettu, myös hammaskiven poisto on tehty keväällä 2021. Siltä puuttuu hampaita mahdollisesti synnynnäisen vian vuoksi.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläin nro 1489
Mikäli haluat tarjota kissalle kodin, täytä kotiselvityslomakkeemme (www.lesy.fi/kotiselvitys), niin otamme yhteyttä sinuun.