Kissat

Lesyllä on tälläkin hetkellä useita kissoja etsimässä uutta kotia. Tarkkoja ikäarvioita emme voi löytökissoille antaa, joukossa on nuoria reilun vuoden ikäisiä kuin myös jo hieman enemmän elämää nähneitä kisuja. Löytyy sosiaalisia sylikissoja, hieman arempia ja ujompia yksilöitä ja kaikkea siltä väliltä.

Muistathan, että kissa tuo mukanaan myös vastuuta. Se pitää ajatella elämänkumppaniksi, jonka kanssa on oltava valmis viettämään jopa parikymmentä vuotta. Etukäteen on mietittävä, miten kissan hoito järjestetään esim. lomamatkojen aikana, tai miten jeläinlääkärikuluista selvitään.
Kissalta saa kuitenkin myös rakkautta, ja usein ne kiintyvät kovasti ihmisperheeseensä. Jokainen kissa on omanlaisensa yksilö, toinen ei saa paijauksesta tarpeekseen millään siinä kun toisesta ei ikinä tule sylikissaa.
Lesyltä luovutetut kissat ovat madotettuja, steriloituja/kastroituja, rokotettuja ja sirutettuja. Kulukorvaus aikuisesta kissasta on 120 eur (kaksi aikuista samaan aikaan adoptoituina 200€) ja pennusta 200 eur (kaksi pentua samaan aikaan adoptoituina 340€),  tällä maksulla katamme kissan eläinlääkärikuluja. Kissoja ei ikinä luovuteta vapaana ulkoileviksi.
Mikäli haluat tarjota kodin kissalle, käy täyttämässä kotiselvityksemme osoitteessa http://www.lesy.fi/kotiselvitys
 niin adoptiotiimimme ottaa sinuun yhteyttä sähköpostitse!

Kissoja pääsee katsomaan erikseen sovittavana ajankohtana.

Oskari ON ALUSTAVASTI VARATTU
Tässä olisi tarjolla seuranpitäjä ja sohvanlämmittäjä vailla vertaa. Oskari on jo elämää nähnyt isokokoinen poikakissa, joka rakastaa seuraa ja silityksiä.
Oskarin korvanpäät ovat hieman pyöristyneet pakkasen aiheuttamien vaurioiden vuoksi, mutta vaikka se on oletettavasti viettänyt talvella pitkiä aikoja ulkona, ei se karsasta ihmisiä ollenkaan.
Oskari on kastroitu, kertaalleen rokotettu ja sirutettu, tehosterokotus sisältyy adoptiohintaan. Eläinlääkäri on suositellut sille hammashuoltoa vuoden päästä.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläin nro 1005

MAITOPARTA ON ALUSTAVASTI VARATTU
Maitoparta on nuori ja leikkisä poikakissa. Se jaksaa leikkiä pitkiä aikoja, ja rakastaa seuraa ja silityksiä. Maitoparta on tottunut muihin kissoihin, ja sen tulevassa kodissa voisikin olla myös toinen kissa.

Pitkäkarvaisena kissana se tulee tarvitsemaan säännöllistä turkin hoitoa tulevaisuudessa, nämä rutiinit sen kanssa täytyy harjoitella.
Maitoparta on kastroitu, rokotettu kertaalleen ja sirutettu, tehosterokotus sisältyy adoptiohintaan.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläin nro 998

SISSI
Tämä noin 12-vuotias kissarouva etsii loppuelämän kotia. Sissi on hyvin sosiaalinen ja ihmisrakas, ja sillä on paljon sanottavaa. Sissillä on hyvin persoonallinen keskusteluääni, jota se käyttää hyvin mielellään.
Autossa matkustamisesta Sissi ei oikein välitä, eli reissukissaksi siitä ei ole.
Sissi luovutetaan steriloituna, kahdesti rokotettuna ja sirutettuna.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläin nro 993

ENNI
Enni on todella arka tyttökissa, joka etsii uutta kotia kotihoidosta käsin. Aluksi se ei uskaltanut edes syödä, jos hoitaja oli lähellä, mutta nyt Enni uskaltaa jo nameja ottaa. Enni viettää edelleen paljon aikaa pöydän alla / kopassaan ja tarkkailee tapahtumia mieluummin etäältä. Se leikkii yksinään paljon, ja välillä juoksee niin kovin pallojen perässä, että matotkin on pois paikaltaan. Päivisin Enni istuu usein ikkunan äärellä ja tarkkailee ulkomaailmaa.
Enni on rokotettu kertaalleen, steriloitu ja sirutettu, tehosterokotus sisältyy adoptiohintaan.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläin nro 883
 MACHO
Tässä olisi tarjolla runsaasti miehistä komeutta. Macho on veikeä ja leikkisä kissa, joka nauttii huomiosta ja silittelystä, ja se myös kertoo huomiontarpeestaan kovaäänisesti.
Macho luovutetaan lapsettomaan kotiin, koska se saattaa joskus puraista silittelijäänsä kovastikin.
Macho on kastroitu, rokotettu kertaalleen ja sirutettu, tehosterokotus sisältyy adoptiohintaan.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläin nro 941
 LOHTU
Lohtu on reilun vuoden ikäinen ihastuttava tyttö vailla omaa kotia. Sen tulevassa kodissa ei voi asustaa ihmislapsia Lohdun reaktiivisuuden takia. Se antaa silittää itseään ja jopa kantaa sylissä, mutta sillä on myös ikävä tapa puraista tai raapaista yhtäkkiä ilman syytä. Se vaatiikin paljon ymmärrystä ja positiivista koulutusta oppiakseen pois huonosta tavastaan.
Lohtu on steriloitu, rokotettu ja sirutettu.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläin nro 944

 
 VIIRU JA EMÄNTÄ
Nämä rouvat ovat asustanut Lesyllä alkukesästä asti. Mukana tulleet pennut on kunnialla kasvatettu, ja nyt olisi aika Emännän ja Viirun löytää oma koti.
Alun aroista kissoista on tullut jo vähän enemmän seurallisia. Viirua saa silittää kun se tulee itse huomiota hakemaan, ja Emäntäkin sietää jo ihmisen läheisyyttä. Nameja ovat molemmat oppineet kerjäämään.
Emäntä selvästi tukeutuu Viiruun ja saa sen rohkeudesta hieman voimaa itselleenkin, joten kissoille etsitään yhteistä kotia.
Emännällä ja Viirulla on todettu mykoplasma, joka on lääkitty eläinlääkärin ohjeistuksen mukaan.
Molemmat kissat on steriloitu, rokotettu kertaalleen ja sirutettu, tehosterokotus sisältyy adoptiohintaan.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläimet nro 812 ja 818
 KARKKI ETSII VIELÄ KOTIA
PURRI ON MUUTTANUT UUTEEN KOTIIN
Nämä tyttöpennut asustavat kotihoitajan luona.
Purri on näistä kesympi, sitä saa silitellä jo monta kertaa päivässä. Purri rakastaa koiria yli kaiken, ja se luovutetaankin vain koiralliseen kotiin.
Karkki on selvästi arempi, mutta pikkuhiljaa senkin kohdalla uteliaisuus alkaa viemään voiton arkuudesta. Karkki kaipaa uudessa kodissaan ehdottomasti rohkean ja sosiaalisen kissan tukea.
Näitä tyttöjä ei siis välttämättä tarvitse sijoittaa samaan kotiin, vaan uusissa kodeissa ennestään olevat eläimet ovat tärkeämpiä.
Pennut on rokotettu kertaalleen, steriloinnit, tehosterokotukset ja sirutukset sisältyvät adoptiohintaan.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläimet nro 839 ja 881

 KIRRI
Omaa kotia etsii kesällä 2018 syntynyt
Kirri-tyttö. Se oli pentueensa ujoin ja varautunein, mutta nyt sisarusten muutettua uuteen kotiin on Kirristä kuoriutunut leikkisä sylikissa. Se muuttaisi mieluusti seurallisen kissan kaveriksi, ei välttämättä kovin pienten lasten kanssa kuitenkaan.
Kirri on sairastanut kalikiviruksen (feline calicivirus, FCV). Se on kissoilla esiintyvä erilaisia tulehdusoireita aiheuttava flunssavirus. Kalikin vuoksi Kirrin huolenpitoon kuuluu säännölliset rokotukset sekä vuosittaiset hammastarkastukset. Kotona mahdollisesti ennestään olevalla kissalla tulee myös olla rokotussuoja ajantasalla.
Kirri luovutetaan kahdesti rokotettuna, sterilointi ja sirutus sisältyy adoptiohintaan.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläin nro 833
POSSE
Posse on arahko kissa, joka etsii kotia jossa sen rauhallista luonnetta ymmärretään. Kotihoidossa Posse on löytänyt hyvän tarkkailupaikan olohuoneen pöydän alta, sieltä se seurailee hoitajan touhuja asunnossa. Hieman sitä on saatu silittääkin, mutta varsinaisesti Posse ei siitä nauti. Herkkuja se ajoittain jo uskaltautuu hakemaan suoraan kädestä. Etenemällä rauhallisesti, kiireettä ja kissan ehdoilla tästä pojasta tulee varmasti mukava elämänkumppani.
Meille tullessaan Possella oli poskessaan haava, ja tarkemmissa tutkimuksissa sen hampaissa havaittiin vammoja joiden epäillään olevan seurausta jonkinlaisesta iskusta poskeen. Iskun seurauksena sen hampaat ovat hieman vinoutuneet. Tässä vaiheessa hampaiden poistotarvetta ei ollut, mutta tulevaisuudessakin Posse tarvitsee säännölliset hammastsekkaukset vamman vuoksi.
Posse on rokotettu, kastroitu ja sirutettu.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläin nro 940

Mikäli haluat tarjota kissalle kodin, ota yhteyttä ja kerro itsestäsi. Laitamme jokaiselle kissasta kiinnostuneelle kotiselvityslomakkeen. Emme luovuta kissoja vapaana ulkoileviksi. Kulukorvaus aikuisesta kissasta 100€ (2 aikuista kissaa 160€) ja pennusta 180€ (2 pentukissaa 300€). Kuluilla katetaan kissan sterilointi/kastrointi-,  rokotus-, madotus-, ja sirutuskuluja.