Kissat

Lesyllä on tälläkin hetkellä useita kissoja etsimässä uutta kotia. Tarkkoja ikäarvioita emme voi löytökissoille antaa, joukossa on nuoria reilun vuoden ikäisiä kuin myös jo hieman enemmän elämää nähneitä kisuja. Löytyy sosiaalisia sylikissoja, hieman arempia ja ujompia yksilöitä ja kaikkea siltä väliltä.

Muistathan, että kissa tuo mukanaan myös vastuuta. Se pitää ajatella elämänkumppaniksi, jonka kanssa on oltava valmis viettämään jopa parikymmentä vuotta. Etukäteen on mietittävä, miten kissan hoito järjestetään esim. lomamatkojen aikana, tai miten jeläinlääkärikuluista selvitään.
Kissalta saa kuitenkin myös rakkautta, ja usein ne kiintyvät kovasti ihmisperheeseensä. Jokainen kissa on omanlaisensa yksilö, toinen ei saa paijauksesta tarpeekseen millään siinä kun toisesta ei ikinä tule sylikissaa.
Lesyltä luovutetut kissat ovat madotettuja, steriloituja/kastroituja, rokotettuja ja sirutettuja. Kulukorvaus aikuisesta kissasta on 150 eur (kaksi aikuista samaan aikaan adoptoituina 250€) ja pennusta 220 eur (kaksi pentua samaan aikaan adoptoituina 380€),  tällä maksulla katamme kissan eläinlääkärikuluja. Kissoja ei ikinä luovuteta vapaana ulkoileviksi.
Mikäli haluat tarjota kodin kissalle, käy täyttämässä kotiselvityksemme osoitteessa http://www.lesy.fi/kotiselvitys
 niin adoptiotiimimme ottaa sinuun yhteyttä sähköpostitse!

Kissoja pääsee katsomaan erikseen sovittavana ajankohtana.

AINO JA HADES
Tälle kaksikolle etsitään yhteistä kotia.
Aino tuli yhdistykselle tyttönä, mutta niin se sukupuoli vaan yllättäen vaihtui eläinlääkärin pöydällä mutta nimi jäi. Ainon iästä ei ole tarkkaa tietoa, nuorehko ja hyvin leikkisä se kuitenkin on.
Myös Hades on poika, sen syntymäajaksi on arvioitu toukokuu 2020, eli varsin nuori kaveri sekin.
Tämä kaksikko tulee hyvin toimeen keskenään. Aino rohkeampana on kaksikon johtaja, joka uskaltaa tutkia paikkoja ja tulla siirtäväksikin jos siltä tuntuu. Hades on selkeästi arempi, mutta se seuraa Ainoa ja saa siltä rohkeutta.
Nämä pojat ovat palautuneet yhdistykselle adoptioistaan, ja niillä on ollut lyhyiden elämiensä aikana useita eri kissakavereita. Nyt Ainolle ja Hadekselle etsitään yhteistä kotia, jottei tuttu kaveri katoaisi taas viereltä.
Pikkulapsiperheeseen poikia ei luovuteta Hadeksen arkuuden vuoksi.
Sekä Aino että Hades on kastroitu, rokotettu kahdesti ja sirutettu.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläimet nro 1424 & 1514
NIEVE
Nieve on aikuinen arka poika kissa, joka liikkuu pääsääntöisesti öisin ja leikkii mieluiten yksin. Se antaa tutun hoitajan rapsuttaa itseään hetken, mutta saattaa hyvin nopeasti myös antaa itse tassusta hoitajalleen. Tämä on hyvin tyypillistä käytöstä aralle, ihmiseen tottumattomalle kissalle. Kun silittelyissä edetään Nieven tahtiin, se todennäköisesti edistyy tässä paljonkin.
Nieve on tottunut kissaseuraan, eikä sitä ensisijaisesti luovuteta ainoaksi kissaksi.
Nieve on kastroitu, rokotettu kahdesti ja sirutettu, myös hammaskiven poisto on tehty keväällä 2021. Siltä puuttuu hampaita mahdollisesti synnynnäisen vian vuoksi.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläin nro 1489
LIKA
Ihastuttava Lika etsii omaa kotiaan. Se on hyvin seurallinen, ja rakastaa silityksiä yli kaiken. Myös herkuilla on vakaa paikka Likan sydämessä, niiden eteen se tekee lähes mitä vaan.
Likalla on todettu kissojen herpes-virus. Se on asianmukaisesti lääkitty, mutta herpeksen oireet voivat joskus ilmaantua uudelleen esimerkiksi stressin seurauksena koska virus jää kissan elimistöön oireiden hävittyä. Oireet ovat silmätulehduksen ja nuhan kaltaiset, ne on kuitenkin hoidettavissa lääkkeellä.
Lika on kastroitu, rokotettu kertaalleen ja sirutettu, tehosterokotus sisältyy adoptiohintaan. Likan hampaat täytyy myös hoitaa vielä ennen uuteen kotiin muuttoa, niihin on kertynyt runsaasti hammaskiveä.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläin nro 1526
STELETO & STELULINO
Adoptiosta valitettavasti palautuneet Steleto & Stelulino ovat nuorehkoja, reilun vuoden ikäisiä tyttöjä. Molemmat kissat ovat arkoja, ja ne totuttelevat vielä ihmisten seuraan.
Steleto on näistä kahdesta hieman rohkeampi, namit kiinnostavat sitä kovasti. Eläinlääkäri on todennut sillä ns. ylimääräiset poskihampaat, ja se tulee vaatimaan tarkkailua hampaiden kunnon suhteen.
Steleto ja Stelulino ovat hyvin kiinni toisissaan, ja ne luovutetaan vain yhteiseen kotiin.
Kissat on steriloitu, rokotettu kahdesti ja sirutettu.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläimet nro 1487 & 1488
JUUNI
Juuni on seurallinen ja sosiaalinen tyttö, joka viihtyy hyvin sylissä. Aktiivinenkin se toki on, joten ihan sohvakissaa ei tästä tyypistä saa. Juuni sopii todennäköisesti myös lapsiperheeseen luonteensa perusteella.
Juunilla on todettu kissojen herpes-virus. Se on asianmukaisesti lääkitty, mutta herpeksen oireet voivat joskus ilmaantua uudelleen esimerkiksi stressin seurauksena koska virus jää kissan elimistöön oireiden hävittyä. Oireet ovat silmätulehduksen ja nuhan kaltaiset, ne on kuitenkin hoidettavissa lääkkeellä.
Juuni on steriloitu, rokotettu kertaalleen ja sirutettu, tehosterokotus sisältyy adoptiohintaan.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläin nro 1538
PAUL
Paul on arka poika, joka tulee vaatimaan tulevalta omistajaltaan kärsivällisyyttä ja ymmärrystä kehittymisen suhteen. Arkuus näkyy lähinnä vetäytymissä koppaan, ja pitkäjänteisellä totuttelulla se varmasti oppii luottamaan ihmisiin. Paul on kuitenkin utelias, ja se tarkkailee ihmisen puuhia kyllä kiinnostuneena.
Paulilla on todettu kissojen herpes-virus. Se on asianmukaisesti lääkitty, mutta herpeksen oireet voivat joskus ilmaantua uudelleen esimerkiksi stressin seurauksena koska virus jää kissan elimistöön oireiden hävittyä. Oireet ovat silmätulehduksen ja nuhan kaltaiset, ne on kuitenkin hoidettavissa lääkkeellä.
Paul on kastroitu, rokotettu kertaalleen ja sirutettu, tehosterokotus sisältyy adoptiohintaan.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläin nro 1527
Mikäli haluat tarjota kissalle kodin, täytä kotiselvityslomakkeemme (www.lesy.fi/kotiselvitys), niin otamme yhteyttä sinuun.